DOLAR
34,0020
EURO
38,0357
ALTIN
2.832,30
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bozbey’den deprem hazırlığı çağrısı: “Unutmayalım, deprem bir gerçek”

Bozbey’den deprem hazırlığı çağrısı: “Unutmayalım, deprem bir gerçek”
17.08.2024
A+
A-

ESRA CAN– Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 25. yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında, şehrin deprem hazırlıklarını ve alınan önlemleri değerlendirdi. Bozbey, depremin acılarını unutmadan, geleceğe yönelik daha sağlam adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

“DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ”

Bozbey konuşmasında, 17 Ağustos depreminin Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olduğunu ve bu acının hala tazeliğini koruduğunu belirtti. Depremin yaşandığı anları bizzat yaşayan Bozbey, olayın psikolojik etkilerine de değinerek, “Deprem sadece maddi hasar vermiyor, aynı zamanda psikolojik olarak da derin yaralar açıyor” dedi.

“6 ŞUBAT DEPREMİ BİZLERE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”

Geçtiğimiz yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremi de hatırlatan Bozbey, bu felaketin, deprem hazırlıklarındaki eksiklikleri bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti. Bozbey, “6 Şubat depremi bize, deprem anında en temel ihtiyaçların su, gıda ve barınma olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” diye konuştu.

BURSA’DA DEPREM HAZIRLIKLARI

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak deprem konusunda birçok çalışma yürüttüklerini belirten Bozbey, şunları söyledi: “Şehrimizin zemin etüdünü yaptık, riskli yapıların tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için de çeşitli projeler uyguluyoruz. Ancak depreme karşı tam anlamıyla güvende olmak için daha yapacak çok işimiz var.”

“UNUTMAYALIM DEPREMLER HAYATIMIZIN BİR GERÇEĞİ”

Bozbey, konuşmasının sonunda, depremlerin Türkiye’nin bir gerçeği olduğunu ve bu gerçeği kabul ederek yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini vurguladı. Bozbey, “Deprem anında ne yapılması gerektiği konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Unutmayalım, deprem bir doğal afettir ancak alınacak önlemlerle etkilerini azaltabiliriz” dedi.

DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bozbey konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Evet tabii ki bunların yanında kentsel dönüşüm projeleri, deprem toplanma alanları, deprem sonrası arınma ve lojistik, acil ulaşım yolları, sanayi tesislerinin depreme hazırlığı, elektrik ve haberleşmenin kesintisiz sağlanabilmesi, yapılaşma gibi birçok konuyu çözmemiz elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Bugüne kadar deprem güvenliği, yapı güvenliği, hasar tespiti gibi konularda çokça konuştuk. Hala da konuşuyoruz. Ancak harekete geçerek depremlerin ülkemizde her defasında afete dönüşmesine engel olmalıyız. Bununla ilgili gerçek çalışmaları yürütmemiz gerekir.”