DOLAR
34,2299
EURO
37,0015
ALTIN
3.021,76
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
20°C
Bursa
20°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Bursa, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna hazırlanıyor

Bursa, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna hazırlanıyor
A+
A-

ESRA CAN

Bursa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamaya hazırlanırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi kenti bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatıyor. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Heykel Orhangazi Parkı’nda “Ata Posteri” dağıtım töreninde vatandaşlarla bir araya geldi. Eş zamanlı olarak kentin pek çok noktasında da poster dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Bozbey’in mesajı

Bozbey, Bursalılara şu mesajı iletti: “Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz. 29 Ekim, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günüdür. Bu büyük milletin kahraman evlatları, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek kahramanca yola çıktılar. İşte o sarsılmaz irade, bugün de her birimizin yüreğinde coşkuyla, inançla yaşıyor.”

Cumhuriyet’in önemi

Bozbey, Cumhuriyet’in zaferlerin yalnızca cephede değil, zihinlerde ve kalplerde de kazanıldığını öğrettiğini belirtti. “Cumhuriyet, bu topraklarda bize özgürlüğün en büyük değer olduğunu gösteren; birlikten doğan gücün, kardeşlikten yükselen sesin her türlü engeli aşabileceğini kanıtlayan bir eserdir. 101 yıl sonra, Cumhuriyet’in aydınlığında büyüyen nesiller olarak bu mirası daha da ileri taşımakla yükümlüyüz.”

Bozbey, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için daha çok çalışacaklarını vurguladı. “Cumhuriyet’in bize verdiği gücü, daha iyi bir gelecek inşa etmek için kullanacağız. Her adımımızda, her nefesimizde Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından aldığımız güçle yürüyeceğiz.”

Bozbey, “Bu topraklarda bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyet’in mimarlarını saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet’i yaşatmak ve onu her yeni günde yeniden öğrenmek için kararlıyız. Sonsuza Dek, Çok Yaşa Cumhuriyet!” dedi.

Vatandaşlarla sohbet eden Bozbey, kendi eliyle de Bursalılara poster dağıttı.