Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Salı Hafif Yağmurlu
33°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Ahmet Erdönmez’den “Bir Koleksiyon Bin Hikaye” söyleşisi gerçekleştirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen“Bir Koleksiyon Bin Hikaye” adlı söyleşi programı Bursa Kent Müzesi’nde düzenlendi.

Ahmet Erdönmez’den “Bir Koleksiyon Bin Hikaye” söyleşisi gerçekleştirildi

TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ünlü koleksiyoner Ahmet Erdönmez’in konuk olduğu “Bir Koleksiyon Bin Hikaye” adlı söyleşi programı Bursa Kent Müzesi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Kent Müzesi’nde düzenlenen programa Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şafak Baba Pala, Koleksiyoner Ahmet Erdönmez ve sanatseverler katılım sağladı.

Ahmet Erdönmez koleksiyonellik hakkında yaptığı açıklamalarda, “Yıllardır kendi kültürümüzle alakalı çalışmalara devam ediyoruz. Bizler koleksiyonlarımızda Osmanlı ve Türklük konularını ele alıyoruz. Bu biraz daha yetişmeye alakalı. Konya’da doğup Selçuklu ile sonradan Bursa’da büyürken Osmanlı ile birlikte olmam koleksiyonculuğa sürüklemiş bizi. Koleksiyon sadece objeyle alakalı değildir. Anıları da biriktirmek bir koleksiyonelliktir.” ifadelerini kullandı.

Koleksiyonda gelişmesinin nasıl olduğunu açıklayan Erdönmez, “Benim küçüklükten beri merakım vardı. Ama Bursa’da bana en çok yardımcı olan antikacılardı. Bana bindallı kıyafet gösteriyorlardı. Ben anlamıyordum ama bana bak bu işe yarar gibi yol gösteriyorlardı. Bir de tabi kıymetli hocalarımız var. Onlarda toplumun malzemeleri ve önemli eşyaların hikayelerini öğrenmem konusunda bana yardımcı oldular.” dedi.

Söyleşi Ahmet Erdönmez’in anıları ve koleksiyon hatıralarını anlatmasıyla devam etti.