Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Altın rekor üstüne rekor kırdı

Altın rekor üstüne rekor kırdı
21.04.2025
A+
A-

Altın fiyatları haftaya hızlı bir başlangıç yaptıktan sonra gün içinde yeni zirvelere ulaştı. Ons altın 3 bin 401 doları görerek tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Gram altın da serbest piyasada 4 bin 178 TL, Kapalıçarşı’da ise 4 bin 250 TL ile rekor tazeledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed Başkanı Jerome Powell’a yönelik faiz indirimi eleştirileri ve Powell’ı görevden alma ihtimali doların değer kaybetmesine neden oldu. Dolar endeksi 98 bandına gerileyerek üç yılın en düşük seviyesini kaydetti.

KÜRESEL TİCARETTE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Küresel ticaretteki gerilim de belirsizliğini koruyor. Trump’ın kritik mineral ithalatına yönelik yeni gümrük tarifeleri soruşturması başlatma talimatı piyasalarda tedirginliğe yol açtı.

AVRUPA MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ İNDİRİMİ DESTEKLEDİ

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gerçekleştirdiği son faiz indirimi de altının yükselişini destekledi. Düşük getirili ortam değerli metale olan talebi artırdı. ECB geçen hafta üç ana faiz oranını 25 baz puan düşürmüştü.