DOLAR
34,0890
EURO
37,9517
ALTIN
2.818,27
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
25°C
Bursa
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Pazar Yağmurlu
24°C

Ankara’da maymun çiçeği iddialarına kesin yanıt: “Asılsız haberler!”

Ankara’da maymun çiçeği iddialarına kesin yanıt: “Asılsız haberler!”
A+
A-

Ankara’da maymun çiçeği vakalarına dair sosyal medyada yayılan iddialar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastalar olduğu yönündeki iddiaların ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü resmi bir açıklama yaparak bu bilgileri yalanladı. Açıklamada, sosyal medyada yayılan haberlerin asılsız olduğu ve halk arasında gereksiz panik yaratma amacını taşıdığı ifade edildi.

Asılsız İddialara Yanıt

Son günlerde bazı medya organlarında ve sosyal medya platformlarında, Ankara’da maymun çiçeği (mpox) hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastalar olduğuna dair haberler yayılmaya başlamıştı. Bu haberlerin ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ankara’daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır” denildi.

Gereksiz Panik Uyarısı

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yayılan iddiaların tamamen asılsız olduğu ve bu tür haberlerin gereksiz bir panik ortamı yaratma amacı taşıdığı vurgulandı. Halkın yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili düzenli ve şeffaf bilgilendirmeler yaptığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, vatandaşların yalnızca resmi açıklamalara itibar etmeleri ve sosyal medyada dolaşan söylentilere karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.