Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Cemil Tugay da katıldı. Panelde, “Hazırlıklı Olma” teması çerçevesinde afetlere karşı dirençli kentlerin oluşturulması, toplumsal dayanıklılığın güçlendirilmesi ve iyi uygulama örnekleri ele alındı.
Alanında uzman akademisyenler ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen programda, yerel yönetimlerin afet risklerine karşı daha güçlü ve hazırlıklı yapılar oluşturmasının önemi vurgulandı. Kentlerin yalnızca mevcut risklere değil, gelecekte ortaya çıkabilecek tehditlere karşı da planlı ve bütüncül bir yaklaşımla hazırlanması gerektiğinin altı çizildi.
Panel kapsamında değerlendirmelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sağlıklı, güvenli ve dirençli şehirler hedefi doğrultusunda yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin hayati bir rol üstlendiğini belirtti. Aydın, afetlere karşı etkin mücadelede ortak akıl, deneyim paylaşımı ve koordinasyonun yerel yönetimlerin en güçlü dayanağı olduğunu ifade etti.






Yorumlar