DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Başkan Aydın’dan NAKEM’e ziyaret: "Kültürel miras gençlerle geleceğe taşınıyor"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, kültürel değerlerin korunması ve yeni nesillere aktarılması hedefiyle faaliyet gösteren Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Derneği’ni (NAKEM) ziyaret etti.

Giriş: 06.01.2026 13:56
Paylaş
Başkan Aydın’dan NAKEM’e ziyaret: "Kültürel miras gençlerle geleceğe taşınıyor"

Dernek merkezinde gerçekleşen buluşmada, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemi vurgulandı.

Ziyaret sırasında Başkan Erkan Aydın’a, Osmangazi Belediyespor Başkanı Fatih Karayılan, NAKEM Başkanı Celal Yalçın, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar eşlik etti. NAKEM’in yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Aydın, halk oyunlarının toplumsal hafıza üzerindeki etkisine değindi.

"Balkanlarla Olan Gönül Bağımızı Folklorla Güçlendiriyoruz"

Bursa’nın yoğun göç alan yapısına ve Balkan ülkeleriyle olan kopmaz bağlarına dikkat çeken Başkan Erkan Aydın, dernekle olan iş birliklerinin 19 yıldır sürdüğünü ifade etti. Aydın, "Bursa, Balkan coğrafyasıyla derin akrabalık ve dostluk ilişkileri olan bir şehir. Bu bağları diri tutmanın en etkili yolu kültür, sanat ve folklor faaliyetleridir. NAKEM gibi paydaş kurumlarla hareket etmek, belediye üzerindeki operasyonel yükü hafifletirken çalışmaların daha esnek ve verimli ilerlemesini sağlıyor. Belediye olarak lojistik desteğimizi sürdürerek bu kültürel canlılığa katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

"Gelenekler Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Koruyor"

Halk oyunlarının sadece bir gösteri sanatı olmadığını, aynı zamanda gençleri sosyal hayata bağlayan önemli bir araç olduğunu belirten Aydın, kültürel mirasın korunmasının milli bir görev olduğunu söyledi. Bursa’nın fethinin 700. yıl dönümüne de atıfta bulunan Başkan Aydın, "Binlerce yıllık bir birikimin mirasçılarıyız. Bu yıl şehrimiz için çok özel bir dönüm noktası. Gençlerimizin bu kültürü öğrenmesi, gelecekte de aynı birlik ve beraberlik ruhunun korunması anlamına geliyor. Bu emeğe katkı veren tüm eğitmenlerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Osmangazi Belediyesi Kültürel Çalışmalarda Öncü"

NAKEM Başkanı Celal Yalçın ise derneğin 20 farklı mahallede yaklaşık 400 öğrenciye eğitim verdiğini belirterek, Osmangazi Belediyesi’nin desteğinin kendileri için kritik önemde olduğunu vurguladı. Yalçın, "Yıllardır ara vermeden sürdürdüğümüz bu yolculukta, Osmangazi Belediyesi Türkiye’deki yerel yönetimler arasında kültürel vizyonuyla öncü bir rol üstleniyor. Başkanımız Erkan Aydın’ın göreve geldiği günden bu yana sergilediği samimi yaklaşım ve destek bizlere güç veriyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda vatandaşların sorularını yanıtlayan Başkan Erkan Aydın’a, NAKEM Başkanı Celal Yalçın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Program, gençlerle çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.


Yorumlar

Haber Arama