DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Başkan Yılmaz, KentFest 2025’te Bursa’nın geleceğini anlattı

Yıldırım Belediye Başkanı ve Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı tarafından İstanbul’da düzenlenen “KENTFEST 2025” programına katıldı. Bu yıl “Şehircilikte Yeni Teknolojiler ve Gelecek Vizyonu” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kentsel dönüşümden deprem riskine, akıllı şehir teknolojilerinden Bursa’nın 2050 vizyonuna kadar pek çok konu ele alındı.

Giriş: 20.11.2025 14:39
Paylaş
Başkan Yılmaz, KentFest 2025’te Bursa’nın geleceğini anlattı

Açılış ve ardından düzenlenen “Dirençli Şehirler Yaratmanın Vizyonu ve Yol Haritası” oturumunda konuşan Başkan Yılmaz, Bursa’nın tarihsel gelişimi ve hızlı şehirleşmenin getirdiği zorluklara dikkat çekti. Yılmaz, “Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında bulunması, kentsel dönüşümü ertelenemez bir öncelik hâline getiriyor. Kentsel dönüşüm yalnızca binaların yenilenmesi değil; şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel dokusunu da kapsayan kapsamlı bir süreçtir” dedi.

Yeni dönemde şehir planlamasında teknolojinin önemine değinen Yılmaz, dijital ikizler, büyük veri analizi, yapay zekâ destekli planlama ve CBS tabanlı risk haritaları gibi araçların Bursa’da aktif olarak kullanılmaya başlandığını vurguladı. Ayrıca, dönüşüm sürecinin vatandaşların günlük yaşamını aksatmadan ve mahalle kimliğini koruyarak yürütülmesinin multidisipliner bir yaklaşım gerektirdiğini belirtti.

Başkan Yılmaz, 2050 vizyonuna dair Bursa’nın geleceğine ilişkin şu soruların önemine işaret etti: “Hangi bölgeler yeşil alan olarak korunacak, hangi alanlar üretim ve hizmet odaklı gelişecek? Sosyal yaşam nasıl kurgulanacak? Deprem riskine karşı daha dirençli bir şehir nasıl inşa edeceğiz?” Yılmaz, bu hedeflere ulaşmak için ilçe belediyeleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artırdıklarını, kongreler, çalıştaylar ve sempozyumlarla şehircilik bilgisini ve yeni teknolojileri yerel yönetimlere kazandırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Haber Arama