Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kolokyum, TMMOB Şehir Plancıları Odası, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Planlama Ajansı iş birliğiyle, “Değişimin Eşiğinde” temasıyla Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde başladı. 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte paneller, akademik bildiriler, forumlar, öğrenci çalıştayları ve sergiler yer alacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, açılışta yaptığı konuşmada, kentlerin geleceğini birlikte tasarlamanın önemine değindi. “Bursa’da yönetim anlayışımızı katılımcılık, adalet ve bilim temeline oturttuk. Bursa Planlama Ajansı’nı kurarak, kentimizin geleceğini birlikte şekillendirmeyi hedefledik” dedi. Başkan Bozbey, kentlerin halkın ortak yaşam alanları olduğunu vurgulayarak, şeffaf ve toplumsal uzlaşıya dayalı yönetim anlayışına dikkat çekti.
Bozbey ayrıca, uluslararası platformlarda tartışılan iklim değişikliği, kuraklık, yenilenebilir enerji ve konut krizine dikkat çekti. 2026’da Avrupa Metropol Zirvesi’ne Bursa olarak ev sahipliği yapacaklarını belirten Bozbey, “Kentler iyi niyetle değil, iyi planlamayla yönetilmelidir. Bilimsel veriler, adalet ve şeffaflık önceliğimizdir” diye konuştu.
TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Akif Burak Atlar, şehircilikteki hızlı dönüşüme dikkat çekerek, bilimsel ve etik değerlerle hareket eden planlamanın önemini vurguladı: “Doğayı, yaşamı ve kent hakkını savunmak asla suç değildir.”
Bursa Planlama Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Yazgan, Doç. Dr. Ebru Kamacı Karahan ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Murat İlkme de kolokyumun kentlerin, mesleğin ve planlama anlayışının dönüşümüne ışık tutacağını belirtti. Program, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü bildirgesinin okunması ve açılış oturumu ile devam etti.






Yorumlar