DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bursa Barosu'ndan İsrail'e sert tepki: "Bu bir insanlık suçu"

İsrail, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bursa Barosu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi. ESRA CAN/ TAHA TÜTÜNCÜ Bursa Barosu adına açıkl

Giriş: 19.10.2023 13:27
Paylaş
Bursa Barosu'ndan İsrail'e sert tepki: "Bu bir insanlık suçu"

İsrail, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Bursa Barosu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını insanlık suçu olarak nitelendirdi.

ESRA CAN/ TAHA TÜTÜNCÜ


Bursa Barosu adına açıklama yapan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Aslı Evke Yetkin,  İsrail'in 7 Ekim'de Hamas'ın sivilleri hedef alan saldırılarını bahane ederek Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların "insanlık dışı" olduğunu belirtti. Yetkin, "İsrail, doğrudan doğruya sivil halkı, kadın ve çocukları hedef alan bir katliam gerçekleştirmiş, saldırılar neticesinde binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştur" dedi.



Yetkin, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıların yanı sıra halkın elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini engellediğini, yine kentin abluka altına alınması nedeniyle uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen insani yardımların da Filistinlilere ulaşamadığını kaydetti. Yetkin, "İsrail, bu saldırıları ile uluslararası hukuku ihlal etmiş ve savaş suçu işlemiştir" diye konuştu.



Yetkin, İsrail'in Filistin'e yönelik olarak on yıllardır sürdürdüğü sistematik baskı, işgal ve imha politikalarının son katliamla daha da derinleştiğini belirterek, "İsrail'in bu politikaları, bölgemizdeki barış ve istikrara büyük bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

Bursa Barosu, uluslararası toplumu ve tüm kamuoyunu bu vahşete karşı durmaya ve ortak mücadeleye davet etti.

Bursa Barosu üyeleri, İsrail'i protesto amacıyla 1 dakika boyunca alkış tuttu.

Yorumlar

Haber Arama