Festival, üçüncü gününde de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehrin zengin mutfak mirasını turizme entegre etmek ve dünyaya tanıtmak hedefiyle düzenlenen festivalde, "Rota Yeniden Oluşturuluyor" temasıyla birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.
"Gastro Sahne"de Bursa'nın unutulmaya yüz tutmuş tatları, Gemlik zeytini, Bursa'nın tatlı hatıraları, meyve çeşitliliği, Gedelek turşusu, tahinli pide ve cevizli lokumu, uzmanlar tarafından uygulamalı bir şekilde katılımcılara aktarıldı. Yarışma alanında ise, pasta ustaları, eşler ve lise öğrencileri, en iyi olmak için yeteneklerini sergilediler. Çardak kebabı ve süt helvası atölyeleri ise lezzet düşkünlerinin büyük beğenisini topladı.
Bursa Gastronomisinin Tüm Yönleri Masaya Yatırıldı
Festival kapsamında düzenlenen "Gastro Söyleşi" alanında, "Gastronomi Turizmini Şekillendiren Kent Markaları", "Bursa Gastronomisinde Yeni Vizyon", "Balkanlardan Gelen Sıcak Mutfak Akımı", "Gastronomide Yeterlilik, Sürdürülebilirlik ve Sorumlu Tüketim", "Bursa Gastronomisinin İzleri", "Bursa'nın Lezzet Ekonomisi: Tarım, Üretim ve Yerel Kalkınma", "Bursa'da Gastronominin Turizme Olan Etkisi" ve "Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım" başlıklı oturumlarda, alanında uzman isimler bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.
Kadınların Emeği Festivale Değer Kattı
Festival bünyesinde kurulan "Bursa Üreten Kadınlar Sokağı"nda, kendi ürünlerini sergileyen 34 kadın derneği ve kadın kooperatifi, el emeğiyle hazırladıkları onlarca yöresel lezzeti binlerce ziyaretçiyle buluşturdu. Kestane unlu makarnadan kabuklu fasulyeye, yaban mersini reçelinden incirli acı tatlı sosa kadar, kadın üreticilerin titizlikle hazırladığı Bursa'ya özgü ürünler, festivalin en dikkat çekici lezzetleri arasında yer aldı. Topraktan sofraya uzanan bu yolculukta, kadın emeğinin kıymeti ve kent mutfağının zenginliği gözler önüne serildi. Kadın kooperatifleri temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi'nin gübre desteğinden yakıt ve alım desteğine kadar her alanda üreticiyi desteklediğini belirterek, Başkan Mustafa Bozbey'e, eşi Seden Bozbey'e ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler.

"Bursa Gastronomisini Daha İleriye Taşıyacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, festivalin üçüncü gününde alanı ziyaret ederek, gastronomi meraklılarıyla sohbet ettiler. "Üreten Kadınlar Sokağı"nı da gezen Başkan Bozbey, kadın kooperatiflerinin üyelerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kadın kooperatiflerine teşekkür eden Başkan Bozbey, "Kadın kooperatiflerimizin Bursa gastronomisinin gelişmesinde büyük emekleri ve katkıları var. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin günümüze taşınmasında ve farklı yorumlarla sunulmasında inanılmaz katkılar sağladılar. Kadın dernek ve kooperatiflerimiz, şeflerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte daha güzel, daha iyi bir gastronomi festivali yapacağız. Onların ürettiği değerlerle birlikte Bursa gastronomisini daha da ileriye taşıyacağız" şeklinde konuştu.







Yorumlar