DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
26°C
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Çok Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C

Bursa Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Kültür Yolu Festivali 1-9 Haziran’da sayısız etkinlikler ile Bursalılar ile buluşacak.

Bursa Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Bursa, 1-9 Haziran tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yaparak, şehrin kültürel zenginliklerini gözler önüne serecek. Festival, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlıyor. Bakan Ersoy, yaptığı konuşmada, bu etkinliğin Bursa’nın soyut ve somut kültür varlıklarını geniş bir kitleye tanıtma ve bu zenginlikleri toplumla paylaşma amacı taşıdığını vurguladı.

Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bursa Kültür Yolu Festivali basın lansman programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbeyi, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol katılım sağladı. 

Bakan Ersoy, “Bursa, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan bir şehir. Bu zenginlikleri ne kadar geniş bir kitleye tanıtabilirsek, o kadar amacımıza ulaşmış oluruz. Kültür Yolu Festivali de bu hedef doğrultusunda düzenlenmektedir. 2021 yılından beri düzenlediğimiz ve her yaştan insanımıza hitap eden festivali bu yıl Bursa’ya da taşıdık,” dedi.

Festival, birçok farklı etkinlik ile Bursalılara unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor. Konserlerden tiyatro gösterilerine, lezzet duraklarından dijital sanat sergilerine kadar geniş bir yelpazede etkinlikler yer alacak. Şehrin dört bir yanında düzenlenecek konserlerde Bursalılar doyasıya eğlenecek. Yunuseli Havalimanı‘nda kurulacak sahnede Semicenk, Norm Ender, Madrigal, Bengü, Mert Demir, Sinan Akçıl, Simge, Can Bonomo ve Oğuzhan Koç en sevilen şarkılarını seslendirecek. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve Prof.Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi başta olmak üzere kentin birçok noktasında festival süresince farklı müzik türlerinde konserler düzenlenecek. Hanlar Bölgesi ve Bursa Mevlevihanesi’nde de ilahiler, deyişler seslendirilecek. Bakan Ersoy, özellikle 2 Haziran’daki LGS ve 8-9 Haziran’daki YKS sınavlarının ardından gençleri rahatlamak için bu konserlere katılmaya davet etti.

Sanat ve Teknoloji Bir Arada

Festival, sadece müzik ve tiyatro ile sınırlı kalmayacak; aynı zamanda dijital sanatın da ön plana çıkacağı etkinliklere sahne olacak. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı koro ve sanat gruplarının sahne alacağı festivalde, yapay zeka destekli dijital sanat sergisi de yer alacak. Atatürk Kültür Yolu Sergisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini dijital sanat ile birleştirerek katılımcılara farklı bir deneyim sunacak.

Bakan Ersoy, “Festivalin en başından beri amacı, kültürü insanlarla buluşturmak ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak. İzlerini takip ettikleri insanların bilgi ve birikiminden faydalanmalarını istiyoruz. Yapacağımız söyleşilerle sohbetlerin derin kapılarını açacağız,” dedi.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Festival, sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekiyor. Sevgievi ve huzurevi sakinleri için özel etkinlikler düzenlenecek ve 7 farklı yerde sinema gösterimleri yapılacak. Bakan Ersoy, bu projelerin festivalin sosyal bağlarını güçlendirdiğini ve toplumun her kesiminden insanı bir araya getirdiğini belirtti.

Kültür Yolu Festivali, Bursa’nın kültürel ve turistik değerlerini ön plana çıkararak şehri bir marka haline getirmeyi hedefliyor. Bakan Ersoy, festivalin Bursa’ya olan katkıları hakkında şunları söyledi: “Bursa’nın kültürel ve tarihi mirasını daha geniş kitlelere tanıtmak için bu festivali düzenliyoruz. İnanıyorum ki, Kültür Yolu Festivali ile Bursa’yı bir marka haline getireceğiz ve şehrin kültürel değerlerini daha da ileriye taşıyacağız.”

Festival süresince gerçekleşecek olan etkinlikler arasında konserler, tiyatro gösterileri, lezzet durakları, dijital sanat sergileri ve söyleşiler yer alıyor. Her yaştan katılımcıya hitap eden festival, 1-9 Haziran tarihleri arasında Bursalılarla buluşacak. Festivalin ana sahnesi Yunuseli Havalimanı’nda kurulacak ve birçok ünlü sanatçının konserleri ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Bakan Ersoy, tüm vatandaşları bu kültür şölenine davet ederek, “Sözü özü yok yok diyebileceğimiz bir festival başlıyor. Kültür Yolu Festivali ile Bursa’nın bir marka olmasını sağladığımız gibi daha da ileriye taşıyacağız. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklere davet ediyoruz,” dedi.

Bursa Kültür Yolu Festivali, 1-9 Haziran tarihleri arasında Bursa’nın çeşitli mekanlarında gerçekleşecek ve kültür ile sanatın birleştiği bir platform sunarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Bakan Ersoy sözlerinin sonunda detaylı bilgi için; https://kulturyolufestivali.com/ adresini ziyaret edilebileceğini belirtti.