Bursa’da 2025 yılı temmuz ayı itibarıyla Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki ortalama doluluk oranı yüzde 33’e düştü. Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve buharlaşmanın yanı sıra şebeke suyu kullanımının da artması nedeniyle, son 21 günde barajlardaki su seviyesi yaklaşık yüzde 12 oranında azaldı.
Geçen yılın çok altında
2024 yılının temmuz ayında iki barajın ortalama doluluk oranı yüzde 66,83 olarak ölçülürken, bu yıl aynı dönemde bu oran yüzde 38,33’e kadar geriledi. Bu da geçen yıla göre su rezervlerinde yaklaşık yüzde 28’lik bir düşüş yaşandığını ortaya koydu.
Uzmanlardan tasarruf çağrısı
Yetkililer, su kaynaklarının kritik seviyelere ulaşmaması için vatandaşlara bilinçli su tüketimi çağrısında bulundu. Tarımsal sulamadan evsel kullanıma kadar her alanda tasarrufun hayati önem taşıdığı vurgulandı.





Yorumlar