Daha sağlıklı bir çevre hedefiyle yürütülen çalışmalarda 244 personel, 90 araç ve 366 ekipman görev alıyor. Yaz sezonunda önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen sinek ve haşerelere karşı ekipler, tüm ilçelerde belirlenen alanlarda etkin müdahalelerde bulunuyor.
Gündüz ve gece operasyonları
Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ve Tarım Peyzaj AŞ iş birliği ile yürütülen uygulamalarda 190 binden fazla üreme noktası periyodik olarak ilaçlanıyor. Gündüz larvasit uygulamalarıyla üreme alanları hedef alınırken, akşam saatlerinde ULV cihazlarıyla araç üstü ilaçlama yapılıyor. Çağrı merkezine gelen talepler doğrultusunda ekipler anında sahaya yönlendiriliyor.
Başkan Bozbey’den teşekkür mesajı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, ekiplerin gündüz ve akşam yoğun mesai harcadığını söyledi. Bozbey, halk sağlığını önceliklendiren anlayışla hareket ettiklerini vurgulayarak, sahadaki ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.






Yorumlar