<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bursa’da Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı

Bursa’da Mesleki Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı
26.03.2025
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki ve teknik eğitimin sektörle entegrasyonunu hedefleyen “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki önemini vurgularken, nitelikli insan kaynağının dijitalleşme ve yapay zeka ile değişen üretim süreçleri için kritik olduğunu belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki ve teknik eğitimin sektörle entegrasyonunu sağlayacak “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

“NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI ÖNEMLİ”

BTSO Müşterek Komiteler Toplantısı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın Türkiye ekonomisi için önemli bir merkez olduğunu belirtti. Burkay, dijitalleşme ve yapay zeka ile değişen üretim süreçlerine dikkat çekerek, nitelikli insan kaynağının önemini vurguladı.

Burkay, BTSO’nun mesleki ve teknik eğitim kampüslerine yaptığı yatırımları ve proje okullarıyla işbirliğini anlattı. Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) projesinin girişimcilik için stratejik bir model olduğunu ifade etti. Yaşam boyu eğitimin de iş dünyası için gereklilik haline geldiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki eğitimin sektörle işbirliği içinde yeniden yapılandırıldığını belirtti. Proje okulları ve sektörle entegre eğitim modelleriyle meslek liselerinin cazibesinin artırıldığını söyledi. Müfredatın sektör temsilcileriyle birlikte belirlendiğini ve staj yapan öğrencilere maaş ve sigorta imkanı sağlandığını ifade etti. Bakan Tekin, sanayi tesisleri içinde okullar açarak işbirliği protokolleriyle okulların zenginleştirildiğini vurguladı.

PROTOKOLÜN İÇERİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Protokol kapsamında, eğitim alanlarının iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi, OSB’ler ile entegre eğitim modeli oluşturulması, sanayi destekli atölye ve laboratuvarlar kurulması, öğretmen eğitimleri düzenlenmesi, yapay zeka, robotik, siber güvenlik gibi alanlarda eğitimler verilmesi ve istihdam imkanları sunulması planlanıyor.

Toplantıda, İŞKUR ve TOBB işbirliğiyle yürütülen Nitelikli İşgücü Yetiştirme İşbirliği Protokolü (NİYEP) hakkında da bilgi verildi.