DOLAR
32,6762
EURO
35,2047
ALTIN
2.442,80
BIST
10.515,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
33°C
Bursa
33°C
Açık
Salı Hafif Yağmurlu
34°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Yağmurlu
27°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

Bursa’da mübadele anısına fidan bağışı

Bursa’da mübadele anısına fidan bağışı
A+
A-

Bursa’da Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma (GİRİTYA) Derneği, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi’nin 98. yılı dolayısıyla üyelerinin de katkılarıyla 25 adet fidan bağışında bulundu.

BURSA (İGFA) – Türk-Yunan Nüfus Mübadelesi’nin 98. yılı anısına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne 25 adet fidan bağışında bulunduklarını açıklayan GİRİTYA Derneği Başkanı Zehranur Biricik, küresel salgınla mücadeleye yönelik tedbirlerin devam ettiği bir dönemde bu yılki anma programını gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek adına fidan bağışında bulunarak gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Denize karanfil etkinliği yerine göç yollarında ve savaşlarda hayatlarını kaybeden büyüklerin anısını yaşatacak fidanların toprakla buluşmasını sağlayacak olan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, derneğin katkısından ötürü Başkan Zehranur Biricik’e ‘Fidan Dikme Sertifikası’ vererek, teşekkür etti.

Mübadele hüznünü her yıl Ocak ayında yaşadıklarını dile getiren Biricik, “Atalarımızın doğdukları ve doydukları topraklardan ayrılışının hüznü olan mübadelenin 98. yıl anısına böyle yönetim kurulu olarak üyelerimizle birlikte fidan bağışında bulunmayı düşündük. Bu konuda bağışlarıyla bizlere destek olan  üyelerimize teşekkür ediyoruz. Geçen yıl derneğimizde bir araya gelerek anılarımızı tazelemiştik. Ancak bu yıl pandemi tedbirleri dolayısıyla bu buluşmayı gelecek kuşaklara da nefes olacak orman varlığının artırılmasına yönelik bir sosyal farkındalıkla pekiştirmek istedik. Yüreğimizde derin izler bırakan, yüzlerce insanı aynı duygularla sarıp sarmalayan, kuşaktan kuşağa aktarılan şerefli bir hüzün olan mübadelenin yıldönümünde mübadillerin ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.