DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bursalılar için 24 saat kar nöbeti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olması beklenen soğuk ve kar yağışlı hava koşullarına karşı merkez ve 17 ilçede kapsamlı önlemler aldı. Büyükşehir, ulaşımın ve günlük yaşamın aksamaması için 203 araç ve iş makinesi ile toplam 1021 personeli 24 saat esasına göre sahada görevlendirdi.

Giriş: 27.12.2025 16:33
Paylaş
Bursalılar için 24 saat kar nöbeti

Karla mücadele kapsamında, kent genelindeki depolarda 14 bin 250 ton tuz ve 30 ton solüsyon hazır bulundurulurken; meydanlar, alt ve üst geçitler başta olmak üzere yoğun kullanılan alanlarda buzlanmaya karşı çalışmaların kesintisiz sürdürüleceği bildirildi. İhtiyaç halinde BURFAŞ ekiplerinin bir saat içinde 2 bin kişilik gıda dağıtımı yapabilecek şekilde hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Ulaşımda alternatif planlar devrede

Toplu ulaşımın aksamaması için BURULAŞ ekipleri alternatif güzergâhlar ve acil durum eylem planlarını oluşturdu. Otobüs filosundaki tüm araçlar kış koşullarına uygun hale getirilerek kar lastikleriyle donatıldı. BursaRay hatlarında ise gece işletimi sonrası don ve buzlanma risklerine karşı kontrol trenleri devreye alınırken, makas ısıtma sistemlerinin periyodik bakımları yapıldı. Tren kapılarında donmayı önlemek için özel koruyucu uygulamaların planlandığı aktarıldı.

Başkan Bozbey’den çağrı

Mustafa Bozbey, Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi aldı. Ekiplerin ilçe belediyeleriyle koordinasyon içinde çalışacağını vurgulayan Bozbey, olası olumsuzluklara hızlı müdahale edileceğini belirtti. Yolda kalan vatandaşlara sıcak yemek ve teknik destek sağlanacağını ifade eden Bozbey, “Bursalılar endişe etmesin” dedi.

Bozbey ayrıca, yağış ve buzlanma riskine karşı vatandaşlara toplu ulaşımı tercih etmeleri çağrısında bulunarak, zorunlu hallerde kış lastiği veya zincir kullanılmasını, park edilen araçların ise karla mücadele çalışmalarını engellemeyecek şekilde bırakılmasını istedi.

Hava koşulları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların ALO 153 Halk Masası veya 444 16 00 üzerinden Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ulaşabileceği bildirildi.

Yorumlar

Haber Arama