DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Bursa’ya 42 metrelik merdivenli yeni itfaiye araçları geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3’ü 32 metre ve 1’i 42 metre olmak üzere toplam 4 adet tam otomatik hidrolik mafsallı merdivenli yeni itfaiye aracını filosuna katıyor. Başkan Mustafa Bozbey, teşkilatın yangınlara karşı her yönüyle hazır olması için yatırımların süreceğini açıkladı.

Giriş: 26.07.2025 13:55
Paylaş
Bursa’ya 42 metrelik merdivenli yeni itfaiye araçları geliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla 3 adet 32 metre ve 1 adet 42 metre uzunluğunda tam otomatik hidrolik mafsallı merdivenli araç filoya dahil ediliyor. Araçların ön kabul işlemleri Almanya'nın Karlshure kentinde tamamlandı ve temsili anahtar teslim töreni sonrası Bursa'ya sevkiyatları başladı.

Bozbey: “Yangınlara karşı hazırlıklı olmalıyız”

İtfaiyenin öneminin, son dönemde artan yangınlarla daha net anlaşıldığını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, teşkilatın 694 personel, 144 araç ve 31 istasyonla hizmet verdiğini hatırlattı. Bozbey, “

Sıcaklıklar ve insan kaynaklı ihmaller nedeniyle neredeyse her 10-15 dakikada bir yangın ihbarı alıyoruz. Bu nedenle teşkilatımızın araç ve insan kaynağı açısından güçlü olması büyük önem taşıyor. Yeni araçlarla birlikte müdahale kapasitemiz ciddi oranda artacak”

dedi.

Kırsalda yangına ilk müdahale

Köylere daha önce dağıtılan 100 adet traktör arkası yangın tankerinin, kırsaldaki yangınlara hızlı müdahale açısından hayati rol oynadığını belirten Bozbey, yakında 100 adet daha tanker dağıtacaklarını duyurdu. Yangınların çoğunun insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Bozbey, vatandaşlara “anız yakmayın, bacaları temizletin, elektrik tesisatlarını kontrol ettirin” çağrısında bulundu.

Yorumlar

Haber Arama