DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Büyükorhan’da 90 yıllık tren istasyonu turizme açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükorhan’daki 90 yıllık Piribeyler Tren İstasyonu’nu ziyaret ederek bölgenin turizm ve ekonomik potansiyeline dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Dağ yöresi, doğal güzellikleri, tarımsal gücü ve turizm fırsatlarıyla Bursa’nın geleceğinde önemli bir rol oynayacak” dedi.

Giriş: 04.12.2025 14:21
Paylaş
Büyükorhan’da 90 yıllık tren istasyonu turizme açılıyor

Büyükşehir Belediyesi, altyapıdan tarıma, turizmden ulaşım projelerine kadar birçok yatırımı hayata geçirerek dağ bölgesinin ekonomik yapısını güçlendirmeyi ve kırsaldan kente göçün önüne geçmeyi hedefliyor.

1935 yılından bu yana hizmet veren tren istasyonunu ziyaret eden Başkan Bozbey, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek hem istasyonun hem de Piribeyler’deki doğal güzelliklerin potansiyelini değerlendirdi. Bozbey, bölgeyi tanıtmak ve Bursalıların ziyaret etmesini teşvik etmek için çalışmaların süreceğini vurguladı: “Tren hattı geçmişte olduğu gibi bugün de bölgeye katkı sunmalı. Bursalılar, doğal güzellikler eşliğinde tren yolculuğunun keyfini yaşayacak.”

Başkan Bozbey, dağ ilçelerinde altyapı ve ulaşım yatırımlarına da değinerek, bugüne kadar 160 kilometreyi aşkın soğuk asfalt ve 32 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirtti. BUSKİ aracılığıyla altyapı projelerinin de sürdüğünü ifade eden Bozbey, “Dağ yöresinin insanı da gülümseyecek” dedi.

Ayrıca bölgedeki çiftçilik ve hayvancılık faaliyetlerini desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Bozbey, “Doğal yapıyı korurken tarımı, hayvancılığı ve doğa turizmini geliştirmeye çalışıyoruz. Halkımızın topraklarına sahip çıkmasını istiyoruz; biz de destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyarete katılan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ve destekleri sayesinde dağ yöresinin canlandığını ve bölge insanının yaşam kalitesinin arttığını belirtti.

Yorumlar

Haber Arama