Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda gerçekleşen tatbikat kapsamında senaryo gereği oluşan acil bir durum sonrası bina hızlı ve güvenli bir şekilde boşaltıldı. Tatbikata, AKOM’dan 15 kişilik uzman ekip de katıldı. Böylece hem personelin hem de binada bulunan vatandaşların güvenliği sağlandı.
Tatbikat sırasında çalışanların tahliye sürecindeki tepkileri, ekiplerin koordinasyonu ve acil müdahale ekiplerinin refleksleri yakından gözlemlendi. Olası aksaklıklar tespit edilirken, müdahale ekiplerinin görev bilinci ve hızlı karar alma becerileri de değerlendirildi. Tatbikatın ardından kurum içinde belirlenen eksiklerin giderilmesi için değerlendirme süreci başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, şehirlerin afetlere karşı sadece planlama ile değil, uygulamalarla da hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Halisçelik, “Teorik planlar önemlidir ancak gerçek acil durumlarda panik nedeniyle planlar aksayabilir. Bu tatbikat sayesinde riskleri nasıl yöneteceğimizi test ettik. Önümüzdeki dönemde deprem, yangın, sel ve elektrik arızası gibi senaryolarla uygulamalı çalışmalar yaparak kentteki afet direncini artırmayı hedefliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi, bilinçli ve hazırlıklı bir toplum için eğitim, planlama ve tatbikat çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek” dedi.






Yorumlar