DOLAR
32,1743
EURO
34,6991
ALTIN
2.447,14
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Açık
19°C
Salı Açık
20°C

Çağdaş Türk Kadını, İş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır

Çağdaş Türk Kadını, İş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır
A+
A-

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nde (BUİKAD) Başkanı Şeyda Şençayır, Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nin sezon açılış toplantısı ve üye kabul törenine katıldı. 

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nin organizasyonuyla ve tüm üyelerinin katılımıyla Cumhuriyetin 100’ncü yılında kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, “Daha çağdaş ve refah bir topluma ulaşmanın kadının istihdam oranının ve girişimci kadın sayısının arttırılması ile mümkün olacağına inanan üyelerden oluşan BUİKAD, gönüllülüğü ve özverili olmayı ilke edinmiştir” dedi.

Çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Başkan Şençayır, “2007 yılında 11 üye ile kurulan BUİKAD, 9 kurumsal üyemiz ile birlikte toplam 143 üye ile yoluna devam etmektedir. İş hayatının her kesiminde, çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olmasının gerektiği ve kalkınma yolunun ancak ve mutlak bu yolla mümkün olacağına inanıyoruz. İş kadını ile güçlü bir Türkiye’ye ulaşma vizyonuyla yola çıkan BUİKAD, her kesiminde kadının varoluşunu sağlamak ve piyasada yol gösterici olmayı, girişimci kadın sayısını, kadının yasama ve karar vermedeki büyümelerini sürdürüyor. Derneğimiz, yönetsel gelişmeyi desteklemeyi hedeflemiş ve bu doğrultuda stratejilerini hayata geçirmiştir. BUİKAD’ın amacı ‘Kadına daha iyi çalışma koşullarına ulaşmaktan çok, kadınların iş seçeneklerini arttırarak varoluşunu deneyimlemektir.’  Bunun yanında BUİKAD hayata geçirdiği projeler ve iş birlikleri ile güçlenerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Programda BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır’a Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi’nin çalışmalarına verdiği destek ve katkıdan dolayı teşekkür edilerek kitap hediye edildi. Türk Kadınlar Birliği tarafından Şençayır adına Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin ‘Kır Çiçekleri Okusun Diye’ isimli sosyal sorumluluk projesine bağışta bulunuldu.