DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Haniye’nin öldürülmesine sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsmail Haniye’nin öldürülmesine sert tepki
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sert bir kınama mesajı geldi. Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Haniye’ye yönelik düzenlenen suikasti “kalleş” olarak nitelendirerek, bu tür eylemleri şiddetle kınadığını ifade etti.

Erdoğan’dan Kınıama ve Destek Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu suikast; Filistin Davası’nı, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.”

Erdoğan, Haniye’ye yönelik suikastın, geçmişteki benzer saldırılardan farklı olmadığını ve siyonist barbarlık emellerinin bugüne kadar başarılı olamadığını belirtti. Erdoğan, İslam dünyasının daha güçlü bir duruş sergilemesi ve insanlığın ittifakı ile bölgedeki zulüm ve soykırımların son bulacağına inandığını ifade etti.

Türkiye’nin Filistin Destekleme Kararlılığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Filistinli kardeşleri desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Erdoğan, “Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan özgür, egemen ve bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Taziye ve Başsağlığı Mesajı

Haniye’nin ölümünün ardından Erdoğan, şehit olan Hamas liderine Allah’tan rahmet diledi ve ailesine sabır, Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize ile İslam alemine başsağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan, “Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin” temennisinde bulundu.