Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Filament Kavşağına nefes aldıran hamle

Filament Kavşağına nefes aldıran hamle
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu taşıma gibi birçok yatırımı hayata geçirdi. Bunlara ek olarak, Büyükşehir Belediyesi, bir başka proje olan Filament Kavşağı ile trafik akışını iyileştirmeyi hedefleyerek Mudanya istikametinden gelen araçların Akpınar Mahallesi’ne ve tekrar Mudanya’ya dönüşünü kesintisiz olarak sağlamak amacıyla ilave bir dönüş kolu oluşturdu. Bu sayede, özellikle yoğun saatlerde oluşan trafik sıkışıklığı kavşakta büyük ölçüde azaldı.

Filament Kavşağı projesi, uzun süren trafik sıkışıklığını ortadan kaldırarak sürücülere daha hızlı ve rahat bir ulaşım imkanı sunuyor. Bu tür ulaşım projeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın trafiğini rahatlatmayı ve ulaşım verimliliğini artırmayı hedeflemektedir.

Yoğunluk azaldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşımın birinci öncelikleri olduğunu, trafiği rahatlamak için ellerinden gelen tüm gayreti ortaya koyduklarını söyledi. Bir projeyi daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Filament Kavşağı’nda özellikle Akpınar Mahallesi ve akabindeki mahallelere geçişi kolaylaştırmak için ilave kolu tamamladık. Özellikle Mudanya’ya istikametinden çevre yolundan gelen araçlar, daha önceden ara yolları kullanarak bu geçişleri yapıyorlardı. Burada çok ciddi alt yapı deplase çalışmaları yapıldı. Dönüş kolunun tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın daha rahat Akpınar’a dönüşleri sağlandı. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde çok fazla araç geçişi oluşuyordu. Bu çalışmayla yoğunluğu da azalttık. Bursa gibi sürekli büyüyen bir şehirde bu dönüşümü sağlamak çok kolay değil. Ama kararlı bir şekilde, sistemli bir şekilde, hizmetlerimize devam ediyoruz. Bursa’mıza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.