DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Gürcistanlı bakandan Panorama 1326’ya tam not

Bir dizi resmi temas kapsamında Bursa’ya gelen Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Kültür Bakanı Eliso Bolkvadze, kentin fetih sürecini etkileyici bir anlatımla yansıtan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyaret, Bursa’nın köklü tarihini ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı sundu.

Giriş: 10.12.2025 16:09
Paylaş
Gürcistanlı bakandan Panorama 1326’ya tam not

Marmara Gürcü Dernekleri Federasyonu’nun (MARGÜFED) ev sahipliğinde Bursa’da çeşitli temaslarda bulunan Bakan Bolkvadze, programı kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve uluslararası ölçekte ilgi gören Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi. Ziyaret sırasında Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir de Bakan Bolkvadze’ye eşlik etti. Müzenin tüm bölümlerini gezen Bolkvadze’ye, sergilenen eserler ve müzenin içeriği hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

“Tarihi modern bir anlatımla sunan etkileyici bir müze”

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ilk kez ziyaret ettiğini belirten Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Kültür Bakanı Eliso Bolkvadze, müzeden oldukça etkilendiğini ifade etti. Bursa’nın tarihini ve sanat anlayışını yakından tanıma imkânı bulduğunu dile getiren Bolkvadze, müzede yüzyıllar öncesine ait tarihi olayların çağdaş bir anlatımla sunulmasının son derece etkileyici olduğunu söyledi. Dönemin insanlarının sanata, mimariye ve insani değerlere verdiği önemin müze aracılığıyla güçlü bir şekilde hissedildiğini belirten Bolkvadze, bu değerli çalışmadan dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir ise Gürcistanlı bakanı Bursa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gürcistan ile tarihsel ve kültürel bağların köklü olduğuna dikkat çeken Esendemir, kardeş bir ülkeden gelen bir kültür bakanını ağırlamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. Esendemir, Osmangazi ve Bursa’nın kapılarının her zaman Gürcistanlı misafirlere açık olduğunu ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Bakan Bolkvadze’ye teşekkür etti.

Yorumlar

Haber Arama