DOLAR
34,2721
EURO
37,6826
ALTIN
2.920,83
BIST
9.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
28°C
Çarşamba Çok Bulutlu
28°C
Perşembe Çok Bulutlu
28°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C

Gürsu’da 730 ton atık geri dönüştürüldü

Gürsu’da 730 ton atık geri dönüştürüldü

Gürsu Belediyesi, yeşil bir gelecek için ürettiği projelerle, doğanın korunmasına imza atıyor.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından uygulanan kapsamlı atık yönetimi ve geri dönüştürülebilir atık toplama yöntemi sayesinde belediye bütçesine de 3.442.295 bin lira gelir kazandırıldı.

Gürsu’da başlatılan ve tüm kente örnek olan Gürsu’da Geri Dönüşüm Evde Başlar Kampanyası meyvelerini verdi. Belediye bünyesinde kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bir buçuk yıl içerisinde tam 730 ton atık topladı.

Sadece kullanılmış giyim eşyalarının geri kazanımından aylık ortalama 240 bin lira gelir kazanılmakta.

Geliştirilen mobil uygulama sayesinde vatandaşların atık yönetimi süreçlerine aktif katılımı sağlandı, toplama faaliyetleri sistemleştirildi, ödüllendirme sistemiyle ilçe halkının %80’ne ulaşılarak sıfır atık bilinci yaygınlaştırıldı.

Proje kapsamında 3.442.295 bin lira gelir sağlandı.

EVSEL ATIKLAR TOPLANIYOR, GÜRSU’DA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık “Atık oluşumunun kaynağında azaltılması, geri dönüşüm oranlarının arttırılması ve atık depolama alanlarına giden atık miktarının azaltılması gibi konulara odaklandık. Projemiz ile atık toplama ve ayrıştırma altyapısı iyileştiriliyor ve mevcut olanların kapasitesi arttırılıyor. Ayrıca, evsel atıkların toplanması için daha verimli rotalar belirlenerek, toplama süreçleri optimize edilmekte” dedi.

Proje kapsamında vatandaşlar, işletmeler ve okullar arasında atık ayrıştırma ve geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuldu. Çeşitli kampanya ve bilgilendirme toplantıları ile de süreç pekiştirildi.