DOLAR
32,5639
EURO
35,1205
ALTIN
2.461,46
BIST
10.540,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
29°C
Bursa
29°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
33°C

İMO Bursa Şubesi yeni dönem faaliyetlerini değerlendirdi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 19. Dönem Yönetimi olarak ikinci basın buluşmasını gerçekleştirdi.

İMO Bursa Şubesi yeni dönem faaliyetlerini değerlendirdi
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 19. Dönem Yönetimi olarak ikinci basın buluşmasını gerçekleştirdi. İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Atilla Erdem, basın mensupları ve oda üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, yönetim olarak göreve geldikleri günden bu yana yapılan çalışmalar ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Erdem, 11 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulun ardından, 23 Şubat 2024 tarihinde yapılan devir teslim töreni ile yönetimi devraldıklarını belirtti. Geçen üç aylık kısa sürede 94 etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan, bu süre zarfında odanın yeniden etkin ve etkili bir yapı haline gelmesi için yoğun bir gayret gösterdiklerini ifade etti.

Konuşmasında ekip çalışmasının önemine değinen Başkan Serdar Atilla Erdem, yönetim kurulu, geçmiş dönem yöneticileri, oda çalışanları ve yeni komite üyeleri ile birlikte Bursa’nın kentsel dönüşüm, ulaşım, içme suyu gibi konularında aktif olarak çalışacaklarını ve çözüm önerileri üreteceklerini söyledi. Bilim ışığında, Bursa halkının menfaatlerini ön planda tutarak doğru bildiklerini söylemekten ve doğru olanın yanında durmaktan kaçınmayacaklarını belirtti. Ayrıca basın mensuplarının desteğinin bu süreçte büyük önem taşıdığını ifade etti.

Konuşmasının devamında, mevcut oda yönetiminin vizyonunu ve kente bakış açısını paylaşan Başkan, Bursa’nın dirençli şehir, tarım, turizm, tarih ve sanayi ile büyüyen bir şehir vizyonu ile şekillenmesi gerektiğini vurguladı. Ulaşım Master Planı ve Kent Anayasası’nın bir an önce hazırlanması gerektiğini belirten Başkan, yeni oluşturulan komitelerin bu vizyon doğrultusunda çalışacaklarını ve en kısa zamanda görüş ve çözüm önerilerini paylaşacaklarını söyledi.

Başkan Erdem, ayrıca “Bursa Kent Anayasası” olarak düzenlenecek 1/100.000 Çevre Düzeni Planı çerçevesinde kentin sakinleri ve sahipleri olarak çeşitli sorulara cevap aramaları gerektiğini belirtti. Doğal kaynakları kontrolsüz tükenmeyen, doğa ve tarım alanlarını koruyan, ulaşım problemleri çözülen bir şehir olma hedefini vurguladı. “Ben yaptım oldu” mantığıyla yapılan müdahalelere karşı duracaklarını ve Bursa’nın şeffaf bir şekilde, tüm paydaşların katılımıyla bir vizyon belirlemesi gerektiğini söyledi.

Mesleğin ve meslektaşlarının sorunlarına da değinen Başkan, Türkiye genelinde yaklaşık 170 bin inşaat mühendisinin bulunduğunu ve mühendislik biliminin önemine dikkat çekti. Özellikle insan hayatını doğrudan ilgilendiren konularda mesleklerinin önemini vurguladı ve meslektaşlarının mesleki, kişisel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

Konuşmanın ardından üç aylık faaliyet sunumu ve yeni komite üyelerinin takdimi gerçekleştirildi. Başkan Erdem, sunum sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.