İnegöl Belediyespor, sporu tabana yaymak ve her yaştan bireyin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. Bu çabaların sonucu olarak, yüzme branşında altyapıdan yetişen sporcular Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen TYF 10-11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Türkiye Yarı Finallerinde önemli başarılar elde etti.
Ayşe Beren Onay 400 metre ve 50 metre serbest stil kategorilerinde A3 barajını geçerken, Ahmet Eren Dursun 200 metre ve 100 metre kurbağalama stillerinde A2 barajını geçti. İsmail Hakkı Dursun, 200 metre sırtüstü ve 50 metre serbest stil kategorilerinde A2 barajını geçti. Melih Kartalmış ise katıldığı dört branşta da katılım barajlarını aşarak performansıyla göz doldurdu.
Oryantiringde uluslararası temsil
Yüzmedeki başarıların yanı sıra oryantiring branşında da kulüp sporcuları dikkat çekici başarılara imza attı. 20-27 Temmuz 2025 tarihlerinde Çekya’da düzenlenecek Silva O’Camp organizasyonuna Türkiye Oryantiring Federasyonu himayelerinde seçilen 12 sporcudan ikisi İnegöl Belediyespor’dan: Zeynep Şeker ve Yusuf Hamza Başyiğit.
Ayrıca Yıldızlar Oryantiring Avrupa Şampiyonası’nda milli forma ile Türkiye’yi temsil eden Mustafa Talha Bilge ve Metehan Oğuz, üstün performanslarıyla hem ülkemizi hem de İnegöl Belediyespor’u başarıyla temsil etti.
Başkan Alper Taban’dan tebrik mesajı
Elde edilen bu başarıların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sporcuları ve emeği geçenleri kutladı. Başkan Taban, “İnegöl Belediyespor’umuz, 25’e yakın branşta çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet sunuyor. Altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini her branşta toplamaya devam ediyoruz. Yüzme ve oryantiringteki bu başarılar hem gurur verici hem de doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sporu teşvik eden bir belediye olarak çocuklarımızın milli takımlarda yer alması, bizler için büyük bir onur. Tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, ailelerini ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.





Yorumlar