DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İnegöl’de soba denetimleri havadan yapılıyor: Uygunsuz yakıta milyonluk ceza

Havaların soğumasıyla birlikte soba kullanımı artarken, İnegöl Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü hava kalitesini korumak için denetimlerini sıklaştırdı. Yetkililer, sobalarda atık sunta, MDF, kumaş gibi malzemelerin yakılmasının hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zarar verdiğini vurguladı.

Giriş: 30.10.2025 15:17
Paylaş
İnegöl’de soba denetimleri havadan yapılıyor: Uygunsuz yakıta milyonluk ceza

Belediyeden yapılan açıklamada, özellikle sanayi bölgelerinde drone destekli denetimlerin aralıksız sürdüğü bildirildi. Denetimlerde uygunsuz yakıt kullanan işletme ve hanelere 623 bin TL ile 2,5 milyon TL arasında para cezası uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

Müdürlük açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Mevsim koşullarına bağlı olarak bazı bölgelerde soba kullanımı başladı. Hava kalitesi ölçüm istasyonlarımızdan elde edilen veriler düzenli olarak takip edilmekte ve ilgili kurumlarla paylaşılmaktadır. Çevre Timi ekiplerimiz, uygunsuz yakıt kullanımını önlemek amacıyla drone destekli denetimlerini aralıksız sürdürmektedir.”

Geçmiş yıllarda yapılan denetimlerde sanayi bölgelerinde endüstriyel atıkların sobada yakıldığı tespit edilip gerekli cezaların kesildiğini hatırlatan yetkililer, bu yıl da benzer ihlallere karşı sert yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Ayrıca Valilik kararıyla, doğalgaz altyapısının bulunduğu bölgelerde odun ve kömür gibi katı yakıtların kullanımı yasak. Bu kararın uygulanması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda sürdürülüyor.

Belediye yetkilileri, vatandaşları çevreye duyarlı davranmaya davet ederek, “Hava kalitesinin korunması için herkesin üzerine düşeni yapmasını ve sobada sadece uygun yakıt kullanılmasını önemle rica ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Haber Arama