DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İnegöllü gençlerden anlamlı hareket: Yanan ormanlara 32 fidanlık can suyu

İnegöl'de Zirve Grup isimli bir araya gelen gençler, ülke genelinde yaşanan elim orman yangınlarının ardından harekete geçti. Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden gençler, kendi imkanlarıyla sağladıkları 32 fidanı, İnegöl Belediyesi'nin Yeniceköy'de koruluk olarak düzenlediği alanda toprakla buluşturdu. Fidan dikme etkinliğinde İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da gençlere destek vererek, onların bu anlamlı çabasına ortak oldu.

Giriş: 28.11.2025 14:59
Paylaş
İnegöllü gençlerden anlamlı hareket: Yanan ormanlara 32 fidanlık can suyu
Son zamanlarda meydana gelen orman yangınları, toplumun her kesiminde derin üzüntüye yol açarken, İnegöl'deki Zirve Grup isimli yaklaşık 20 genç, örnek bir davranış sergileyerek takdir topladı. Belediye Başkanı Alper Taban ile iletişime geçerek, aralarında topladıkları parayla satın aldıkları 32 fidanı dikmek için uygun bir alan talep eden gençler için, Yeniceköy Mahallesi'nde bir koruluk alanı oluşturuldu. 863. Sokak'ta bulunan ve imar planında yeşil alan olarak belirlenen 670 metrekarelik bu alan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenerek fidan dikimine hazır hale getirildi. Perşembe günü gerçekleştirilen fidan dikme törenine Belediye Başkanı Alper Taban da katılarak gençlerin heyecanına ortak oldu.

"DUYARLILIKLARI TAKDİRE ŞAYAN"

Fidan dikimi sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, gençlerin bu anlamlı ve örnek davranışından dolayı teşekkürlerini iletti. Yenice Mahallesi 863. Sokak'ta bulunan ve yeşil alan olarak planlanan bu bölgede henüz ağaçlandırma çalışması yapılmadığını belirten Başkan Taban, "Genç arkadaşlarımızın bu anlamlı teklifi ve katkılarıyla bugün burada 32 adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Alanın hazırlanmasında emeği geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Gençlerimiz, özellikle son dönemde ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen orman yangınlarından duydukları üzüntüyü dile getirdiler. Bunun üzerine, yanan alanların yeniden yeşermesi için yeni fidanları toprakla buluşturmak istediler. Bu fidanları kendi imkanlarıyla temin ettiler. Biz de belediye olarak alanı hazırlayarak bu anlamlı etkinliğe destek verdik. Gönül arzu eder ki, orman yangınları hiç yaşanmasın. Bu vesileyle buradan tüm topluma bir mesaj vermek istiyorum: Ağaç dikmek hepimizin görevi olduğu gibi, onları korumak da hepimizin sorumluluğudur. Keşke bu alanın etrafına tel örgü çekmek zorunda kalmasaydık. Ancak maalesef, fidanları korumak adına böyle bir önlem almak durumundayız. Çünkü bazı duyarsız kişiler, bu fidanlara zarar verebiliyor. Neyse ki, bu gençlerimiz gibi duyarlı insanlarımız da var" şeklinde konuştu.

"EL BİRLİĞİYLE YEŞİL ALANLARI ARTIRACAĞIZ"

İnegöl'de her alanda ve her fırsatta yeşil alan miktarını artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Taban, "Burası toplamda 670 metrekarelik bir alan. Bunun 540 metrekaresi yeşil alan, 130 metrekaresi ise kaldırım alanından oluşuyor. Şehrimizdeki ağaç ve yeşil alan miktarını el birliğiyle artıracağız. İnegöl'ümüz bu konuda şanslı bir şehir. Ancak biz yine de tüm imkanlarımızı seferber ederek yeşil alan oluşturma çabamızı sürdüreceğiz. Dönem başında 1 milyon metrekare ilave yeşil alan hedefi koymuştuk. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız" dedi.

"ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ"

Zirve Grup adına konuşan Muharrem Gökçe isimli genç ise, kendilerine bu anlamlı fırsatı sundukları için İnegöl Belediyesi'ne teşekkür etti. Orman yangınlarının herkesi derinden üzdüğünü dile getiren Gökçe, "Biz de 'Bir fidan da bizden olsun' diyerek bu çalışmayı başlattık. Bugün de topraklarımızı, geleceğe nefes olacak fidanlarımızla buluşturduk. Grubumuz 20 kişiden oluşuyor. Çeşitli organizasyonlarda hizmet veriyoruz. İnşallah bu davranışımızla diğer gençlere de örnek olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Haber Arama