DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

İnegöl'ün cadde ve meydanları sanatla canlanıyor

İnegöl Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen, kentin meydanlarını ve caddelerini sanatla buluşturmayı hedefleyen Uluslararası Renklerin İzinde Duvar Resimleri Festivali başladı.

Giriş: 29.08.2025 21:22
Paylaş
İnegöl'ün cadde ve meydanları sanatla canlanıyor

28 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında İnegöl'de gerçekleşecek olan Uluslararası Renklerin İzinde Duvar Resimleri Festivali, sanatseverlerle buluştu. Gönüllü Proje Koordinatörü Ayfer Çakal'ın liderliğinde, Singapur ve Endonezya'dan gelen 6 yetenekli sanatçı, Merkez Park taksi durağının duvarlarını, Yeni Meydan yürüyüş yolunun zeminini ve Uzun Sokak'taki İki Kapılı Kahve'nin zeminini renklendirecek. Festival süresince çeşitli atölye çalışmaları da düzenlenecek ve etkinlikler, tüm eserlerin halkın beğenisine sunulacağı bir sergi ile taçlanacak.

İNEGÖL'E YENİ BİR SOLUK GETİRECEK FESTİVALDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Singapur'dan Barry Yeow ve Evangeline Ang, Endonezya'dan ise Cipto Purnomo, Buniyal Abroru, Danni Heriyanto ve Cholil Ipeh, festival kapsamında Merkez Park'ta çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte etkinlik alanını ziyaret ederek festivalle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Taban, Uluslararası Renklerin İzinde Duvar Resimleri Festivali'nin 28 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında, 10 gün boyunca süreceğini belirterek, "Bu zaman zarfında, duvar resimlerinin yapımı, atölye çalışmaları ve bir de sergi düzenlenecek. Çalışmalarımızın ilk adresi, Merkez Park olarak adlandırdığımız yeni meydanımız. Burada çok özel bir çalışma hayata geçirilecek. Ardından, 2 farklı noktada daha etkinliklerimiz devam edecek. Projemizde, alanında yetkin sanatçılar yer alıyor. Endonezya'dan 4, Singapur'dan da 2 değerli sanatçımız bizlerle birlikte. Projemizin gönüllü koordinatörlüğünü üstlenen Ayfer Çakal hanımefendiye de teşekkür ediyorum. Kendisi daha önce İnegöl'ümüzde özgün bir kırkyama sergisi düzenlemişti. Sanatsal iş birliklerimiz artarak devam edecek" dedi.



İNEGÖL'DE SANAT ALANINDA BİR İLK

İnegöl'de sanat adına bir ilke imza atıldığını vurgulayan Başkan Taban, "Bugün, şehrimizde sanat alanında yepyeni bir deneyim yaşıyoruz. Bu organizasyon, sadece birkaç duvarın veya zeminin boyanmasından ibaret değil. Aksine, şehrimizin ruhuna, kimliğine ve geleceğine ışık tutacak bir yolculuğun başlangıcıdır. Sanatın, kültürün ve hayal gücünün birleştirici etkisini İnegöl'ün sokaklarında hep birlikte hissedeceğiz. Bu anlamlı festivalde bizlerle birlikte olan Singapur ve Endonezya'dan gelen değerli sanatçılarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Onların buraya taşıdığı renkler, sadece fırçadan değil, kültürden, duygudan ve hikâyeden doğan renklerdir" şeklinde konuştu.



İNEGÖL, DAİMA GÜZELLİKLERLE HATIRLANSIN

Başkan Taban, İnegöl'ün daima güzelliklerle anılması gerektiğinin altını çizerek; "Biz, şehrimizde her zaman en iyiyi, en güzeli arzuluyoruz. İyiliklerle anılmak istiyoruz. Kültür ve sanat, bir toplumun olmazsa olmazıdır. Bu nedenle, kültür ve sanattan uzaklaşmadan, eğitimden, bilimden kopmadan bu çalışmaları hayata geçireceğiz. Bu çalışmaların finalini de bir sergiyle yapacağız. 3D olarak bilinen üç boyutlu çalışmalar da sergilenecek. Ayrıca, resim kursiyerlerimizin sanatçılar eşliğinde atölye çalışmaları olacak. Tuval çalışmaları da yapılacak. 6 Eylül'de, hem alanın tamamlanmış halini hem de bu atölye çalışmalarını bir arada göreceğimiz bir açılış törenimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Haber Arama