DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Karagöz, Bursa’da 7 farklı noktada perdeye yansıdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve UNIMA Türkiye iş birliğinde düzenlenen Türkiye Bursa Karagöz Buluşması, 21-23 Ağustos tarihleri arasında 7 ayrı noktada binlerce kişiye gölge oyununun eşsiz dünyasını yaşattı.

Giriş: 25.08.2025 09:54
Paylaş
Karagöz, Bursa’da 7 farklı noktada perdeye yansıdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Karagöz ve Hacivat gölge oyununu, "Türkiye Bursa Karagöz Buluşması" etkinliğiyle Bursalılarla buluşturdu. UNIMA Türkiye iş birliğinde düzenlenen etkinlik, 3 gün boyunca kentin 7 farklı noktasında binlerce kişiye keyifli anlar yaşattı.

7’den 70’e Herkes Güldü

21-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen buluşmalarda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 45 usta ve 14 hayali, gölgeyle ışığın masalsı buluşmasını perdeye taşıdı. Zindankapı, Karagöz Müzesi ve Hüdavendigâr Kent Parkı gibi 7 farklı noktada sahnelenen gösteriler, hem çocukları hem de yetişkinleri güldürdü. Çocuklar Karagöz’ün mizahi diline kahkahalarla eşlik ederken, yetişkinler ise bu gösterilerle çocukluk yıllarına geri döndü.

Vatandaşlar, bu özel etkinliğe gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı organizasyonda emeği geçenlere ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. Bu etkinlik, Bursa'nın zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarma misyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar

Haber Arama