DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Karagöz, Bursa’da yeniden sahne alıyor

Bursa’nın simgelerinden ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Karagöz, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek ‘UNIMA Türkiye Bursa Karagöz Buluşması’ ile doğduğu şehirde yeniden sahne alıyor.

Giriş: 14.08.2025 10:48
Paylaş
Karagöz, Bursa’da yeniden sahne alıyor

Kültür ve sanatı kentin dört bir yanına taşımayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Karagöz’ü hem Bursalılara hem de dünyaya tanıtmak için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından 21-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek buluşma, Karagöz geleneğini yaşatmayı hedefliyor.

Usta ve hayalilerle renkli sahneler
Etkinlikte 45 usta ve 14 hayali, kentin 7 farklı noktasında gölge ile ışığın buluşmasını perdede yansıtacak. Zindankapı, Karagöz Müzesi, Tarihi Pınarbaşı Parkı, Reşat Oyal Kültürparkı, Hüdavendigâr Kent Parkı, Temenyeri Parkı ve Teoman Özalp Parkı’nda 3 gün boyunca ücretsiz olarak düzenlenecek oyunlarla Bursalılar Karagöz’ün büyülü dünyasına davet ediliyor.

Başkan Bozbey’den davet
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm vatandaşları 21-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Türkiye Bursa Karagöz Buluşması’ etkinliklerine katılmaya çağırdı. Program hakkında detaylı bilgi ve rezervasyonlar için www.bursamuze.com adresi ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Haber Arama