DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Karsak Deresi’ndeki kirlilik için çözüm toplantısı yapıldı

Gemlik Körfezi’ne kirlilik taşıyan ve ilçe genelinde çevresel sorunlara yol açan Karsak Deresi’ndeki kirliliğin azaltılması amacıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, kurum temsilcileri ve akademisyenler dereyle ilgili teknik çözüm önerilerini ele aldı.

Giriş: 24.10.2025 17:21
Paylaş
Karsak Deresi’ndeki kirlilik için çözüm toplantısı yapıldı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Zülküf Zor, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı, BUSKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Kaygısız, BUSKİ Kanal Proje Şube Müdürü Nuray Yeşil ile Gemlik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri yer aldı.

Toplantıda Prof. Dr. Mehmet Çakmakçı, kirliliğin azaltılmasına yönelik teknik seçenekleri değerlendirdi. Çakmakçı, bazı noktalarda kirleticileri tutmak için tersib bentlerinin yapılabileceğini, ancak bu yöntemin çözünmüş maddeleri engellemediğini belirtti. Ayrıca, deniz suyu verilmesinin canlılığı artırabileceğini fakat derenin tuzlu hale gelmesine yol açabileceğini ifade etti. Tortuların temizlenmesi için arazi çalışmaları yapılmasının da gerekli olduğunu dile getirdi.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Karsak Deresi’nin geçmişte bölge için önemli bir doğal yaşam alanı olduğunu belirterek, derenin ve çevresinin temizlenmesi için kurumlarla iş birliği yürüttüklerini söyledi.

Toplantının ardından katılımcılar, Karsak Deresi’nin Orhangazi güzergahı, Gemlik Çağlayan mevkii ve Körfez’e döküldüğü alanlarda incelemelerde bulundu. Uzman ekipler, yapılacak değerlendirmelerin ardından kirliliğin azaltılmasına yönelik rapor hazırlayacak.

Yorumlar

Haber Arama