ZEYNEP SUDE YAVUZ
Kestel Belediyesi, olası yangınlara etkin ve hızlı müdahale amacıyla kullanılacak 3 bin litre kapasiteli yeni su tankerlerinin teslim törenini gerçekleştirdi. Teslim edilen tankerler, ilçe genelindeki 35 mahallede aktif olarak görev yapacak.
Tankerlerin üzerine yerleştirilen özel mekanizma sayesinde 25 metreye kadar su atışı yapılabilecek. Bu özellik, büyük itfaiye araçlarının erişmekte zorlandığı bölgelerde, traktörlerle hızlı ve etkili müdahaleyi mümkün kılacak.
Kestel Meydanı’nda düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Kestel Kaymakam Vekili ve Gürsu Kaymakamı Murat Kütük, Kestel Muhtarlar Derneği Başkanı Ersin Eraslan, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşma yapan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, tankerlerin kırsal mahallelerde yangınlara karşı hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla teslim edildiğini belirterek, “Burada tanıtımını yaptığımız 30 mahallemizi kapsayan yangın söndürme amaçlı su tankerleri projemiz bu sorumluluk bilinciyle hayata geçirilmiştir. Her biri 3 ton su kapasitesine sahip, üzerine özel mekanizmayla 25, 30 metreye kadar su püskürtebilen bu tankerler büyük itfaiye araçlarının ulaşmakta zorlandığı dar alanlarda hem arazöz vazifesi görecek hem de traktörlerin ulaşamadığı bölgelere girerek kolayca, hızlı bir şekilde yangına ilk müdahalelere yardımcı olacak. Artık köylerimizde yangın çıktığında ilk müdahale için bir güç olacak. Bildiğiniz üzere 7 köyümüzde orman yangını harici yangınlar çıkmıştı. Burada da bu alacağımız tedbirlerle ilk yangınlarda müdahaleyi de hızlandırmış olacağız. Bu projeyle birlikte sadece bir araç bir tanker teslim etmiyoruz. Aynı zamanda doğayı, köylerimizi ve geleceğimizi koruyacak bir iradeyi sahaya indiriyoruz. Bu anlamlı yatırımı ilçemize, mahallelerimize kıymetli.” dedi.
MAHALLELERE TELSİZ MÜJDESİ
Başkan Erol, Kestel Belediyesi ve AFAD işbirliğiyle mahallelere acil durumlarda iletişimi kolaylaştırmak adına telsiz verileceğini söyleyerek , “30 kırsal mahallemiz ve 5 merkez mahallemizi kapsayan telsiz sistemimizi en üst düzeyde AFAD’la iş birliği yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah önümüzdeki ay itibariyle de yine böyle bir programla muhtarlarımıza dağıtacağız. Olaylar çıktığı zaman hızlı bir şekilde müdahale edilecek ve iletişim ağını hızlandıracak projemizle hayata geçirmiş olacağız. Bu projeler sadece bugünü değil yarını da koruma çabamızın bir göstergesidir.” İfadeleri kullandı.
Konuşmaların ardından İlçe muhtarlarına yangınlardaki özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür belgesi verildi ve dualar eşliğinde teslim kurdelesi kesildi.
Tören sonunda tankerlerden fırlatılan su renkli görüntülere sahne oldu.





Yorumlar