Yurt içinde çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, öğrencilerin özel eşyalarının karıştırıldığı, kapı ve dolap kilitlerinin kırıldığı görüldü.
Yatak Altına Bırakılan Mesajlar Şok Etti
Ortaya çıkan görüntülerde, yaz tatili döneminde yurtta tadilat yapan işçilerin, öğrencilerin yataklarının altına notlar bıraktığı ve hatta sosyal medya hesaplarını yazdığı belirlendi. Öğrenciler, döndüklerinde odalarını dağınık ve kişisel eşyalarını yerinde bulamadıklarını ifade etti. Bazı eşyalarının başka odalarda ortaya çıktığı, bazılarına ise ulaşılamadığı belirtildi.
Numaralarına ulaştılar
Mağdur kadının ifadesi: “Bazanın altına taşıyamadığım için bazı çamaşırlık gibi eşyalarımı bıraktım. Yurdumda bir senem daha olduğundan, görevli ablalar görürse eşyaları atmasın ve benimle iletişime geçsin diye numaramı adımın yanına not olarak bıraktım. Böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç düşünmemiştim.”

Bakanlık Harekete Geçti
Olayın büyümesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, yurtla ilgili iki müdür ve bir müdür yardımcısının görevden alındığı açıklandı. Bakanlık, idari ve adli işlemlerin titizlikle yürütüldüğünü duyururken, polis soruşturmasının da devam ettiği bilgisi verildi.







Yorumlar