DOLAR
32,2226
EURO
35,0114
ALTIN
2.501,49
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Mevlid ve Tevhiş dinletisiyle devam etti.

Salon hınca hınç doldu

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fehmi Erdem, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Bursalı vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bursa Türk Müziği Topluluğu, mevlid ve tevhişleri salonu dolduran vatandaşlar için seslendirdi.

Başkan Aktaş: “Peygamber Efendimizin yaşam tarzını kendimize düstur edinsek mahkemelere ihtiyaç kalmaz”

Programın sonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk milletinin, Peygamber Efendimize olan sevgisini belli etmede cömert bir toplum olduğunu söyledi. Türk milletinin, heyecanını, üzüntüsünü ve mutluluğunu mevlitle paylaştığını dile getiren Başkan Aktaş, “Efendimizi anlasak, onun hayatını iyi araştırsak, onu örnek alsak, ticaretimizde, siyasetimizde, aile ilişkilerimizde sorunların yüzde 90’ını belki de halletmiş oluruz. Onun hayatını, onun yaşam tarzını kendimize düstur olarak alsak mahkemelere, polise, jandarmaya ihtiyaç kalmaz. Biz Türk milleti olarak Peygamber Efendimize sevgisini belli etme konusunda cömert bir toplumuz. Süleyman Çelebi başta olmak üzere geçmişte çok değerli büyüklerimiz, ecdadımız ona naatlar yazmışlar, övgüler dizmişler. Biz heyecanımızı da, üzüntümüzü de mutluluğumuzu da mevlidle paylaşıyoruz açıkçası” dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri devam edecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, 29 Eylül Perşembe günü saat 20.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Bursa Türk Müziği Topluluğu Mevlid ve Tevşihler Konseri” ile sona erecek.