DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

MKS davasında Gemlik halkının haklı mücadelesi sonuç verdi

Gemlik Körfezi'nde faaliyet gösteren Marmara Kimya Sanayi'nin (MKS), Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanmadan planladığı yaklaşık %350'lik kapasite artışı projesi, mahkeme kararıyla engellendi.

Giriş: 22.09.2025 13:12
Paylaş
MKS davasında Gemlik halkının haklı mücadelesi sonuç verdi
Bu önemli gelişme, kamuoyunun dikkatle izlediği bir süreç sonunda Gemlik Kent Konseyi'nin düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya, davanın paydaşları olan Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Barosu Çevre Meclisi'nden Av. İsmail İşel, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Erkan Tekin Mutlu ve DOĞADER Başkanı Murat Demir katılım gösterdi.

"Körfezime Dokunma" Azmi Galip Geldi

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli basın mensupları, Gemlik halkının kararlılığıyla, Gemlik Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Barosu ve Kimya Mühendisleri Odası ile birlikte açtığımız davada önemli bir başarı elde ettik. 'Körfezime Dokunma' diyerek, halkımızı bilgilendirme toplantıları, imza kampanyaları ve basın açıklamalarıyla konuyu sürekli gündemde tuttuk. Sonuç olarak, Gemlik Körfezi'ne onarılması güç zararlar verecek olan bu kapasite artışına karşı açtığımız davayı kazanmış bulunuyoruz.”

"Gemlik Halkının Menfaatine Bu Girişimden Vazgeçin" Çağrısı

Bursa Barosu Çevre Meclisi’nden Avukat İsmail İşel ise şu açıklamayı yaptı: “MKS firmasının başvurusuna, Bursa Valiliği 'ÇED raporuna gerek yoktur' şeklinde bir karar vermişti. Bunun üzerine, paydaşlarımızla birlikte yaklaşık bir yıl önce davayı başlattık. Mahkemenin görevlendirdiği 7 kişilik bilirkişi heyeti, hazırlanan ÇED dosyasının yetersiz ve baştan savma olduğunu belirterek, kapasite artışına olumsuz görüş bildirdi. Buradan MKS firmasına bir kez daha sesleniyorum: Gemlik halkının menfaatini gözeterek bu projeden vazgeçin.”

"Gemlik Körfezi Yalnız Değildir" Vurgusu

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, son olarak şu mesajı iletti: “Yüksek teknolojiye dayalı ve stratejik öneme sahip ürünler üretmek yerine, yalnızca doğamızı, körfezimizi ve zeytinimizi tahrip etmeye çalışanlara karşı Gemlik halkı kararlılıkla durmaktadır. Gemlik halkının iradesi vardır ve körfezimiz sahipsiz değildir. Kent Konseyi olarak, bundan sonra da aynı azimle doğamızı, zeytinimizi, denizimizi ve yaşam alanlarımızı korumaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Haber Arama