DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Mudanya sahilinde dönüşüm tamamlanıyor

Tarihi dokusu, sakin atmosferi ve sahil yaşamıyla Bursa’nın en özel ilçelerinden biri olan Mudanya, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla yeniden canlanıyor. İlçenin yıllardır beklediği modern sahil düzenlemesine kavuşması için başlatılan İstasyon Caddesi Projesi’nde çalışmalar artık tamamlanma aşamasına geldi.

Giriş: 05.12.2025 11:10
Paylaş
Mudanya sahilinde dönüşüm tamamlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm ilçelerini daha yaşanabilir hâle getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, Mudanya’daki İstasyon Caddesi düzenlemesinde önemli ilerleme kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Hakan Tanrıöver ile birlikte projeyi yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı. Mudanyalıların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Bozbey, vatandaşlarla sohbet edip projenin ilçeye sağlayacağı katkıları paylaştı. Bölge sakinleri, çalışmanın Mudanya'nın değerine değer katacağını belirterek Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

Projenin yaklaşık 3000 metrekarelik bir alanda hayata geçirildiğini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, bu düzenleme sonucunda 1100 metrekare civarında yeni yeşil alan kazandırdıklarını söyledi. Alanın modern ve düşük enerji tüketimli bir aydınlatma sistemiyle donatıldığını ifade eden Bozbey, 600 metrekarelik yeni seyir terasının bölgeye hem estetik hem de işlevsel bir katkı sunacağını belirtti. Başkan Bozbey, sahili ve denizi kullanmak isteyenler için 500 metrekare olan kullanım alanını 1800 metrekareye çıkartarak daha geniş ve konforlu bir plaj alanı oluşturduklarını da vurguladı.

Çalışmalarda çevresel sürdürülebilirliği öncelediklerini belirten Başkan Bozbey, projeye iklim krizi perspektifiyle yaklaştıklarını söyledi. Bu kapsamda yağmur suyunun kontrollü şekilde toprağa süzülmesini sağlayan ve taşkın riskini azaltan “Bioswale” (biyolojik hendek) uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade etti. Bozbey, bu sistem sayesinde yeraltı su kaynaklarının beslendiğini, çevre dostu ve estetik bir altyapının ortaya çıktığını söyledi. Projenin kısa sürede tamamlanarak halkın kullanımına sunulacağını belirten Başkan Bozbey, “Geleceğe daha yeşil, daha güçlü bir Mudanya bırakıyoruz” dedi.

Yorumlar

Haber Arama