DOLAR
32,7919
EURO
35,2795
ALTIN
2.467,86
BIST
10.636,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
34°C
Bursa
34°C
Açık
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Açık
32°C

Nebil Özgentürk Ve Akd Bursa Korosu’ndan Anlatımlı Mahzuni Şerif Konseri

2002 yılında aramızdan ayrılan, âşık geleneğinin en önemli temsilcileri arasında yer alan ve çağının Pir Sultan Abdal’ı olarak anılan büyük ozan Aşık Mahzuni Şerif’in eserleri, yepyeni bir yorumla sanatseverlerin karşına çıkmaya hazırlanıyor.

Nebil Özgentürk Ve Akd Bursa Korosu’ndan Anlatımlı Mahzuni Şerif Konseri

13 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan programda eserler, Mahzuni Şerif’in yaşamından kesitler içeren anlatılar eşliğinde sunulacak. Sanatseverler bu anlatıları, ülkemizin önde gelen belgeselcilerinden gazeteci, yazar ve yönetmen Nebil Özgentürk’ün kendi sesinden dinleme fırsatı yakalayacaklar.

Aranje, orkestrasyon ve metin yazımı besteci, şef ve yazar İsmail Hasan Can Coşkun tarafından yapılan projede eserler AKD Bursa Korosu ve Dünya Sanat Merkezi Oda Orkestrası tarafından seslendirilecek. Programda koro ve orkestra yönetimini de yine Coşkun üstlenecek.

PROGRAM NEBİL ÖZGENTÜRK’ÜN MAHZUNİ ŞERİF BELGESELİ VE SÖYLEŞİSİ İLE AÇILACAK

Nebil Özgentürk’ün Mahzuni Şerif Belgeseli’nden bir kesitle başlayacak olan program, Özgentürk ve Coşkun’un âşık geleneği ve Mahzuni Şerif’in bu gelenek içindeki yeri üzerine gerçekleştireceği kısa bir söyleşiyle devam edecek. Seyirciler de söyleşiye sorularla katkı sunabilecek. Yanı sıra Özgentürk, konser öncesi sanatseverler için kitaplarını imzalayacak.