DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
29°C
Bursa
29°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Osmangazi Belediyesi Genç Kafe ve kütüphane açılışını gerçekleştirdi

Osmangazi Belediyesi Genç Kafe ve kütüphane açılışını gerçekleştirdi
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Osmangazi Genç Kafe ve Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

ESRA CAN- Osmangazi Belediyesi, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Osmangazi Genç Kafe ve Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi’nin açılışını yaptı. Açılış törenine CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu katıldı.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil, açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren ilk hedeflerinin gençlik meclisini oluşturmak olduğunu belirtti. Çil, “Bu güzel organizasyonu vesile kılarak bütün gençleri davet ediyorum. Gelin hep beraber Osmangazi Gençlik Meclisi’ni kuralım. Bu kütüphanemizi ve Genç Kafe’yi bizlere kazandırdığı için başkanımız Ertan Aydın’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlere yeni bir buluşma noktası

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü anarak, “Bugün burada Kıbrıs’ta barış içerisinde bir yaşam sürdüren yurttaşlarımızı da saygıyla anıyoruz.” ifadelerini kullandı. Aydın, gençlere yönelik projelerinin önemine vurgu yaparak, “Gençlerimizin burada ders çalışıp sosyalleşebileceği bir ortam sunmayı hedefliyoruz. Ücretsiz Wi-Fi hizmeti ve akşamları çorba ikramı gibi imkanlar sunacağız.” şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, “Ülkemizin geçtiğimiz günlerde çok anlamlı bir açılışın içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Osmangazi’de güzel şeyler oluyor.” diyerek, gençlerin önemine dikkat çekti. Öztürk, “Cumhuriyet değerlerimizi yaşatmak için buradayız. Hepimizin hayırlı olsun.” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, Hasan Ali Yücel’in eğitimdeki önemine değinerek, “Bu kütüphane ve genç kafe, çağdaş bir Türkiye için çok önemli. Bilgi üretmek ve yaymak zorundayız. Herkesin düşüncesini ifade etme hakkı vardır.” ifadelerini kullandı.

Açılışta, gençlerin eğitimine yönelik projelerin yanı sıra sosyal etkinliklerin de yapılacağı duyuruldu. Genç Kafe’nin, gençlerin hem ders çalışabileceği hem de sosyalleşebileceği bir mekan olacağı vurgulandı. Ayrıca, kütüphanede dünya klasiklerinden oluşan 1200 kitaplık bir koleksiyonun bulunacağı belirtildi.

Osmangazi Belediyesi, bu yeni projeyle gençlerin eğitim ve sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Açılışta yapılan konuşmalar, gençlerin geleceği için atılan bu adımın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür projelerin, gençlerin gelişimi ve toplumda yer edinmeleri açısından büyük bir fırsat sunduğu ifade edildi.

Osmangazi Genç Kafe ve Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, gençlere yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitim destekleriyle de dikkat çekiyor. Açılış, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve gençlerin bu tür mekanlara olan ihtiyacının altı çizildi.