DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Osmangazi Kitap Fuarı 9 gün boyunca kitapseverleri buluşturdu

Osmangazi Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Osmangazi Kitap Fuarı, 1-9 Kasım tarihleri arasında büyük ilgi gördü. Fuar, 80’in üzerinde yayınevi, 156 yayınevi markası, 60 yazar ve 100 bini aşkın kitapseveri ağırladı.

Giriş: 10.11.2025 14:55
Paylaş
Osmangazi Kitap Fuarı 9 gün boyunca kitapseverleri buluşturdu

Osmangazi Meydanı’nda gerçekleşen fuarda, söyleşiler, imza günleri, atölyeler ve çocuk etkinlikleri ile kültürel bir şölen yaşandı. Fuarda, 40’tan fazla yazar 9 gün boyunca okurlarıyla bir araya geldi. Son gün ise Ezgin Kılıç, İnci Bakan Kıraç, Buket Uzuner ve Hayri Yetik kitapseverlerle buluştu.

Yazarlar fuar deneyimlerini paylaştı:

  • Ezgin Kılıç, Osmangazi’yi ikinci memleketi olarak gördüğünü belirterek, “İlk fuara katılmak benim için gurur vericiydi. Kitaplar ve karakterler üzerine okurlarla sohbet ettik” dedi.

  • İnci Bakan Kıraç, fuarın edebiyat ve eğitim için önemli bir buluşma noktası olduğunu vurguladı ve çocuklarla yaptığı organik resim atölyesi ile doğayı koruma bilincini aktardığını söyledi.

  • Buket Uzuner, yazılı metinlere uzaklaşan gençler için fuarların büyük önem taşıdığını belirtti ve okumanın kişilik ve beyin gelişimine katkısını vurguladı.

  • Hayri Yetik, yapay zekâ ve teknolojinin tehlikelerine değinerek, sanat ve edebiyatın insanlığı felaketten koruyabilecek en önemli araçlar olduğunu ifade etti.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, fuara katılan tüm yayınevlerini ziyaret ederek teşekkür etti. Katılımcılar da Osmangazi’de böylesi kapsamlı ve değerli bir fuarın düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar

Haber Arama