Minik yürekler, sevimli dostları bağırlarına basıp, güvercinleri gökyüzüne salarak dünyaya umut dolu bir mesaj gönderdiler.
Osmangazi Belediyesi ve Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi arasındaki öğrenci değişim programı vesilesiyle, Bosna'dan gelen 20 kişilik öğrenci grubu Osmangazi'ye konuk oldu. JU OS Edhem Mulabdiç Ortaokulu'ndan gelen öğrenciler, şehrin tarihi ve doğal zenginliklerini görmenin yanı sıra, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret etme şansı buldular. Programın ilk gününde Panorama 1326 Fetih Müzesi'ni gezen öğrenciler, daha sonra Osmangazi Belediyesi'nin örnek projelerinden olan hayvan barınağına uğradılar. Merkezde görevlilerle yapılan samimi bir tanışmanın ardından, barınakta sunulan tedavi hizmetleri, hayvanların sahiplendirilme koşulları ve merkezdeki yaşam düzeni hakkında bilgilendirildiler.
Merkezdeki sevimli köpekler ve kedilerle içtenlikle ilgilenen öğrenciler, hayvanlarla keyifli anlar yaşadılar. Barınaktan gökyüzüne güvercinler salan öğrenciler, dünyaya barış ve dostluk mesajı gönderdiler. Ardından Macera Bursa'yı ziyaret eden öğrenciler, burada da gönüllerince eğlendiler.
"TEKRAR GELMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"
Bosnalı öğrencilerden Lamia Rakita ve Adna Kadriç, ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirerek, hayvanlarla bir arada olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler. Lamia Rakita, "Burası harika bir hayvan barınağı. Kedileri, köpekleri ve atları gördük. Bursa'ya hayran kaldım. Tekrar gelmek için sabırsızlanıyorum," dedi. 7. sınıf öğrencisi Adna Kadriç ise, "Bursa'ya geldik. Panorama 1326 Fetih Müzesi'ni gezdik ve bugün de hayvan barınağını ziyaret ettik. Güvercinler uçurduk. Hayvanlara karşı büyük bir sevgim var. Kedileri ve köpekleri sevdik. Arkadaşlarımla birlikte çok güzel vakit geçirdim, buraya bayıldım," şeklinde konuştu.

Öğrencilere ziyaretleri boyunca eşlik eden Türkçe Öğretmeni Amela Kapiç de, Osmangazi Belediyesi'ne sıcakkanlı misafirperverlikleri için teşekkürlerini sundu.
Beş gün sürecek olan ziyaret programı kapsamında öğrenciler, Gazi Tarım, Mudanya, Sümbüllü Bahçe Konağı, Sukaypark, Botanik Park, Bursa Hayvanat Bahçesi gibi şehrin önemli ve ilgi çekici yerlerini de ziyaret edecekler.





Yorumlar