DOLAR
33,9846
EURO
37,5987
ALTIN
2.726,33
BIST
10.069,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
31°C
Bursa
31°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C

Prof. Dr. Ayhan Kaya İngiliz Akademisi’ne uluslararası üye seçildi

Prof. Dr. Ayhan Kaya İngiliz Akademisi’ne uluslararası üye seçildi
19.07.2024
A+
A-

Dr. Ayhan Kaya, Birleşik Krallık’ın sosyal ve beşeri bilimler alanında faaliyet gösteren resmi organı İngiliz Akademisi’ne uluslararası üye olarak seçildi.

Üyelerini sosyal ve beşeri bilimler alanında yürüttükleri çalışmalarla yüksek uluslararası saygınlığa ulaşmış bilim insanları arasından seçen İngiliz Akademisi 2024 yılı için 86 yeni üye seçti. İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, akademiye uluslararası üye seçildi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya, Birleşik Krallık’ın sosyal ve beşeri bilimler alanında faaliyet gösteren resmi organı İngiliz Akademisi’ne uluslararası üye olarak seçildi.

Dünyanın önde gelen bilim insanlarının seçildiği İngiliz Akademisi, kurulduğu 1902’den bu yana sosyal ve beşeri bilimler alanında akademik çalışmaları teşvik ederek bu çalışmalardan elde edilen bulguların kamu yararı ve toplumsal refah için uygulanmasını hedefliyor. Uluslararası üyelerini sosyal ve beşeri bilimler alanında yürüttükleri çalışmalarla yüksek uluslararası saygınlığa ulaşmış bilim insanları arasından seçen İngiliz Akademisi’nin 400’ün üzerinde uluslararası üyesi, toplamda ise 1700 üyesi bulunuyor.

İngiliz Akademisi’ne 2024 yılında seçilen üyelerin 52’si Birleşik Krallık genelindeki 21 üniversiteden seçilirken 30’u ABD, Kanada, Güney Afrika, Japonya, Çin, Avustralya, Tayvan, İsviçre, Almanya, İtalya, Hollanda, Türkiye ve İsrail üniversitelerinden seçildi. Prof. Dr. Ayhan Kaya, Türkiye üniversitelerinden 2024 yılında akademiye üye olarak seçilen tek bilim insanı oldu.