DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Rize çayı paketinde kaçak çay satıyorlar!

Rize çayı diye kaçak çay içiyoruz! CHP Rize Milletvekili Adayı Avukat Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, Rize çayı diye içtiğimiz çayın önemli bir kısmının Rize çayı olmadığını, kaçak yollarla yurd

Giriş: 09.06.2020 17:29
Paylaş
Rize çayı paketinde kaçak çay satıyorlar!

Rize çayı diye kaçak çay içiyoruz!

CHP Rize Milletvekili Adayı Avukat Remzi Kazmaz, yaptığı açıklamada, Rize çayı diye içtiğimiz çayın önemli bir kısmının Rize çayı olmadığını, kaçak yollarla yurda sokulan kaçak çaylarla Rize çayının karışımı olduğunu söyledi.

“Rize çayı paketinde kaçak çay satıyorlar” diyen Av. Remzi Kazmaz, skandalın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

“Yaptığımız araştırmaya göre, yurtdışından kaçak olarak veya başka yollarla getirilen ucuz ve kalitesiz çaylar paketlenerek, yurtiçindeki büyük market zincirlerinde veriliyor. Bu market zincirleri her gün milyonlarca vatandaşın alışveriş yaptığı ucuz ürün satan market zincirleridir.

Kaçak çaycılar internetten de satış yapıyor. En çok ziyaret edilen dört büyük internet sitesinde sanal dükkan açan kaçakçılar buradan da kaçak çayları yüksek kaliteli Rize çayı diye satmaktadırlar.”

Kaçak çay işini organize edenlerle ilgili gerekli tespitleri yaptıklarını belirten Av. Remzi Kazmaz, Rize Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ÇAYIN BAŞKENTİ RİZE’DE İRAN ÇAYI!

Bu arada, Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya mevkiinde önceki gün meydana gelen kazada, devrilen tırın İran’dan geldiği ve 21 tonluk yükünün çay olduğunun anlaşılması, çayla ilgili tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Çayın başkenti Rize’ye başka menşeyli çay taşınması Rize’de şok etkisi yarattı.

Rize’de meydana gelen tır kazasının, çay üreticisinin düşük fiyat, kota ve kontenjan altında ezildiği bir dönemde İran’dan çay getirip satıldığının ispatı olduğunu vurgulayan Av. Remzi Kazmaz, “İran çayı Rize’de kime gidiyordu? Çaykur’un, özel sektörün çay satamıyoruz dediği bir dönemde İran çayının ticaretini kim yapıyor?” diye sordu.

Yorumlar

Haber Arama