DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Saray'dan PKK kararına ilk yorum: Uçum'dan "yeni başlangıç" vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, PKK'nın fesih ve silah bırakma kararının ardından yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye bir sonuç değil yeni bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı. Cumhurb

Giriş: 12.05.2025 11:31
Paylaş
Saray'dan PKK kararına ilk yorum: Uçum'dan "yeni başlangıç" vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, PKK'nın fesih ve silah bırakma kararının ardından yaptığı açıklamada, "Terörsüz Türkiye bir sonuç değil yeni bir başlangıçtır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, PKK'nın örgütsel yapıyı feshetme ve silahlı mücadeleye son verme kararının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı. Uçum, "Terörsüz Türkiye bir sonuç değil yeni bir başlangıçtır" diyerek bu gelişmenin Türkiye için tarihi bir yükseliş dönemi başlatacağını belirtti.

"DEMOKRASİ VE HUKUK ALANINDA KAPSAMLI REFORMLAR YAPILACAK"

Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörsüz Türkiye hedefine ulaşmanın şehitlere bağlılığın gereği ve temel ödev olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin liderliğinde yürütülen sürecin başarıya ulaştığını ifade eden Uçum, "Demokrasi ve hukuk alanında kapsamlı reformların yapılacağı, ulusal ve yurtsever demokrasi hukukunun somutlandığı yeni bir aşamaya geçileceği herkesin kabulündedir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE YÜZYILI TÜRK VE KÜRT YÜZYILIDIR"

Açıklamasında Türk ve Kürtlerin Kurtuluş Savaşı'nda emperyalizme karşı birlikte mücadele ettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni birlikte kurduğunu hatırlatan Uçum, Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir" sözünü hatırlatarak, Kürtlerin de Türk milletinin asli kurucu bileşeni olduğunu vurguladı. Uçum, "Türkiye Yüzyılı; Türk ve Kürt yüzyılıdır" ifadelerini kullandı.

"KURULUŞ SÜRECİMİZ YENİ ANAYASAYLA TAMAMLANACAK"

Uçum, terörsüz Türkiye'ye geçişle birlikte yeni anayasa başta olmak üzere kapsayıcı reformların yapılacağını ve böylece kuruluşunu tamamlamış Türkiye'nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılını "Türkiye Yüzyılı" yapma hedefine daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Haber Arama