<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Şehit ve gazi yakınları iftar sofrasında buluştu

Şehit ve gazi yakınları iftar sofrasında buluştu

Yıldırım Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında şehit ve gazi yakınlarını iftar sofrasında buluşturdu. Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, siyasi parti ilçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Program, şehit ve gazi yakınlarını bir araya getirerek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmayı amaçladı. Etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ve çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, şehitlik ve gazilik kavramlarının önemine değindi.

Yılmaz, “Biz her bir ferdiyle ülkesinin, milletinin ve onu temsil edenlerin güvenliği için gerektiğinde canını ortaya koyacağını ispatlamış bir milletiz. Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Miryokefalon’da, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye’de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Kaymakamı Metin Esen de konuşmasında, şehit ve gazilerin fedakarlıklarına vurgu yaptı. Esen, “Bugün bizlere düşen ise onların hatırasını yâd etmek, geride bıraktıkları ailelerinin her zaman yanında olmak ve bize emanet ettikleri vatanımızı canımız pahasına korumak, yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

Programda yapılan konuşmalarda, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı. Katılımcılar, şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.