DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Siirt'te göçerlerin kışla imtihanı 

Siirt'te küçükbaş hayvanlarını otlatmak için kırsalda göçebe hayat süren ve çadırlarda konaklayan göçerler, dört mevsim zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor.SİİRT (İGFA) - Siirt'te küçükbaş

Giriş: 28.01.2021 13:05
Paylaş
Siirt'te göçerlerin kışla imtihanı 

Siirt'te küçükbaş hayvanlarını otlatmak için kırsalda göçebe hayat süren ve çadırlarda konaklayan göçerler, dört mevsim zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor.

SİİRT (İGFA) - Siirt'te küçükbaş hayvanlarını otlatmak için kırsalda göçebe hayat süren ve çadırlarda konaklayan göçerler, dört mevsim zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Yaz aylarında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yüksek ve serin yaylalardan koyun sürüleriyle dönmeye başlayan göçerler, yaklaşık 4 ay süren yolculuğun ardından hayvanlarıyla kışı geçirecekleri kışlaklarda barınmaya başladı. Geceyi güzergahlarında kurdukları çadırlarda geçiren göçerler, küçükbaş hayvanları için yılın farklı dönemlerinde yer değiştirerek ömürlerini sürülerin peşinde geçiriyorlar.

Yorumlar

Haber Arama