DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Uluslararası Karagöz Festivali Bursa’da başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali, Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği Şebo Müzikali ile perdelerini açtı.

Giriş: 15.11.2025 12:44
Paylaş
Uluslararası Karagöz Festivali Bursa’da başladı

Işık ve gölgenin asırlardır süren geleneğini yaşatan Karagöz sanatı, festivalin 21. yılında yeniden izleyiciyle buluştu. UNIMA Türkiye Millî Merkezi’nin desteğiyle düzenlenen etkinliğin açılış programı, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile BKSTV yöneticileri, UNIMA temsilcileri, yerli ve yabancı sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Çocuklara özel hazırlanan Karagöz ve kukla alanları, atölyeler ve eğlenceli gösteriler de etkinlik kapsamında yer aldı.

Festival, Kocaeli Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği Şebo Müzikali ile başladı. Her yaştan izleyicinin ilgiyle takip ettiği oyun, sokak hayvanlarının yuvalandırılmasına yönelik mesajlarıyla dikkat çekti ve izleyicilerden güçlü alkış aldı.

Açılış programının ardından konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Karagöz’ün Bursa’nın kültürel kimliğinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Karagöz, gölge oyunları alanında uluslararası bir değerdir. Bu festival, hem geleneğin korunması hem de dünyaya tanıtılması açısından önemli bir misyon taşıyor. Yabancı ekipleri kentimizde ağırlayarak Bursa’nın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz.”

Bozbey, festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, 10 gün boyunca sürecek etkinliklere tüm Bursalıları davet etti.

Yorumlar

Haber Arama