DOLAR
32,2662
EURO
35,0671
ALTIN
2.466,25
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Umre vizesi 48 saate çıkarılacak

A+
A-

Suudi Arabistan, Türk vatandaşları için umre ziyaretini kolaylaştırmak üzere hazırladığı yeni çalışmanın tanıtımını yaptı. Buna göre, Türkiye’de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla 48 saat içerisinde vize temin edilebilecek. Ayrıca “Nusuk” platformu da birçok hizmete erişimde de kolaylık sağlıyor.

Suudi Turizm Otoritesi tarafından İstanbul’da dün tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Suudi Arabistan tarafından Turizm Otoritesi Üst Yöneticisi (CEO) ve Suudi Arabistan’ın umre ziyaretçilerine yönelik kurduğu Nusuk Genel Müdürü Fahd Hamiduddin ile Türkiye’nin önde gelen seyahat ve turizm şirketleri katıldı.

Suudi Arabistan, Türk vatandaşları için umre ziyaretini kolaylaştıracak

İstanbul’da 50’den fazla ortakla düzenlenen tanıtım toplantısının sonuçlarından duyduğu memnuniyet dile getiren Hamiduddin, ülkesinin Mekke ve Medine’ye gidenlere her türlü kolaylığı sağlamak adına çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

48 saat içinde vize temini

Toplantıda, Suudi Arabistan’ın, Türkiye’den ibadet amaçlı Mekke ve Medine’yi ziyaret edenlere yönelik bazı kolaylık sunduğu açıklandı. Buna göre Türk vatandaşları, Türkiye’deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu aracılığıyla turist vizesi alarak Suudi Arabistan’a gidebilecek ya da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan ve Türkiye’de akredite olan seyahat ve turizm ofisleri aracılığıyla da 48 saat içerisinde vize temin edebilecek.

ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerinde ikamet edenler veya Schengen vizesi sahipleri; Cidde, Medine, Riyad ve Dammam şehirlerindeki uluslararası havaalanlarından da vize alabilecek.

Rabia, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’la görüşmüştü

Türkiye’ye ziyarette bulunan Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile 11 Aralık’ta İstanbul’daki bir otelde ortak basın toplantısı düzenlemişti. Rabia burada yaptığı konuşmada, “Bu ziyaret aynı zamanda iki ülkenin hükümetleri arasındaki stratejik tarihi ilişkileri, çeşitli alanlarda ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde işbirliğiyle geliştirmeyi hedefliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’den kutsal topraklara gelen ziyaretçilerin daha faydalı zaman geçirmeleri için Hac ve Umre Bakanlığındaki ekibiyle sürekli çalışma yaptıklarını vurgulayan Rabia, Türk ziyaretçilerin hac ve umreyle ilgili tüm detaylara kolaylıkla ulaşmaları için hazırladıkları platformun (Nusuk) uygulamasını Türkçe olarak hizmete açacaklarını kaydetmiş, 13 Aralık’ta da İstanbul’da bir otelde “Nusuk” platformunun Türkçe internet sitesinin açılış programına katılmıştı.

ETİKETLER: ,