DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

YILDIRIM’DA SOKAKLAR ŞENLENDi

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “EVLATLARIMIZIN KÜLTÜRÜMÜZDEN GELEN O ESKİ SOKAK OYUNLARININ TADINA VARMASI AMACIYLA MAHALLELERİMİZDE YAZ MAHALLE ŞENLİKLERİ DÜZENLİYORUZ.” Yıldırım B

Giriş: 23.07.2023 12:29
Paylaş
YILDIRIM’DA SOKAKLAR ŞENLENDi

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ: “EVLATLARIMIZIN KÜLTÜRÜMÜZDEN GELEN O ESKİ SOKAK OYUNLARININ TADINA VARMASI AMACIYLA MAHALLELERİMİZDE YAZ MAHALLE ŞENLİKLERİ DÜZENLİYORUZ.”

Yıldırım Belediyesi’nin Karaağaç, 75. Yıl, Teferrüç ve Balaban’da gerçekleştirdiği YazMahalle Şenliklerine yüzlerce çocuk katıldı. Minikler seksek, halat çekme, yağ satarım, sandalye kapmaca, heykel oyunu gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirirken, Nasreddin Hoca kostümlü anlatıcıdan da Anadolu masalları dinlediler. Yaz boyunca 25 mahalledegerçekleştirilecek şenliklerde minikler; yarışmalar, müzikli drama oyunları, Anadolu masalları ve yüz boyama etkinlikleri ile unutulmaz bir yaz geçirecekler.

MAHALLE KÜLTÜRÜ

Yaz Mahalle Şenlikleri ile mahalle kültürünü canlı tutmayı ve insanları bir araya getirmeyi
amaçladıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çocuklarımıza sokak oyunlarını öğreterek sevdirmek için Yaz Mahalle Şenliklerini düzenliyoruz. Kültürel zenginliklerimizi barındıran etkinlikler ile evlatlarımızın özlerine sadık kalarak içinde bulundukları çağın donanımına uygun etkinliklerle eğlenmelerini amaçlıyoruz. Yoğun şehirleşme ve teknolojiyle çocuklarımız bu imkâna pek sahip değiller ancak onları bu oyunlarla buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Haber Arama